Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:606659
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.04.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Izveidot biļešu iegādes automātus, kas samazinātu drūzmēšanos iegādājoties biļeti pirms vilciena atiešanas, jo diemžēl kases darba laiks ir ierobežots. Biļešu automātu vadības panelis nedrīkst būt augstāks par 1,20 m vai mazāks 0,90 m no grīdas līmeņa. Lai biļešu automātu punktus vieglāk varētu izmantot cilvēki ar redzes traucējumiem, tiem jābūt aprīkotiem ar palielinātām pogām, uz kurām ir taktils cipars un blakus cipars Braila rakstā, kā arī runājoša programma JAWS un palielinošā programma ZOOM TEXT. Biļešu automātu punktus vajadzētu veidot kontrastējošā krāsā pret apkārtējo vidi.
Liels atbalsts vides pieejamībai ir tas, ka tiek nodrošināta informācijas pārlaide skaļrunī, bet jāsecina, ka lielākā daļa informācijas nav saprotama cilvēkiem bez īpašām vajadzībām. Tas atkal parāda, ka tas tiek darīts formāli, bet netiek domāts par kvalitāti. Jāpilnveido šis vides pieejamības veids, lai nodotā informācija būtu skaidra un saprotama.
Persona ar invaliditāti un persona ar ierobežotām pārvietošanās spējām vajadzībām izveidot aprīkotu tualeti, jo dotajā brīdī tualete izskatās pat neatbilstoši sanitārajiem apstākļiem, jo pat nav nodrošināta iespēja nomazgāt rokas. Neizprotama situācija, ka tik lielai organizācijai, kas nodarbojas ar vairāku miljonu pasažieru pārvadāšanu gadā, ir tik nesakārtota vide. Izveidot māts un bērnu istabu.
Noslēgumā vēlamies pateikt to ka, jālauž sabiedrībā esošie stereotipi par to, ka vides pieejamība ir dārga, ka cilvēki ar invaliditāti nevēlas piedalīties sabiedriskā dzīvē, nevēlas ceļot, ka vides pieejamība ir nepieciešama tikai cilvēkiem ar invaliditāti. Veidojot pieejamu vidi, tiek radītas vienlīdzīgas iespējas ikvienam sabiedrības loceklim izmantot savas tiesības dzīvot pilnvērtīgu dzīvi un saņemt nepieciešamos pakalpojumus. Tiek uzlabota visu iedzīvotāju sadzīve, ērtums un grošums.
Par to kas notiek sabiedrībā, šai gadījumā tieši Rēzeknes pilsētā attiecībā uz universālā dizaina pielietošanu, visiem sabiedrības locekliem ir par to jādomā, jārunā, jārunā skaļi, jāparāda universiālā dizaina priekšrocības un tad arī tie kas būvē, pārveido mūsu pilsētas vidi, sadzirdēs teikto, novērtēs un pielietos to tālākai attīstībai.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties