Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:298231
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.07.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Publikāciju attīstība pirms žurnāliem    3
2.  Žurnālu informatīvā satura attīstība    5
3.  Žūrnālu lasītāju auditorijas attīstība    7
4.  Žurnālu vizuālā satura attīstība    9
4.1.  Ilustrāciju un fotogrāfiju izmantošana žurnālu dizainā    9
4.2.  Rēklāmu ieviešana žurnālos    10
5.  Žurnālu vāku dizains    12
5.1.  Sākotnējie žurnālu vāku dizaini    12
5.2.  Vāka dizaina elements – plakāts    15
  Pielikumi    19
  Izmantoto avotu saraksts    33
Darba fragmentsAizvērt

5.2.Vāka dizaina elements – plakāts.
(Bildes kurām, nav vajadzīgs paskaidrojums.)
No 19.gadsismta 90.gadiem līdz 20.gadsimta 60.gadiem, viena veida vāka dizains dominēja žurnālu dizainā. Tas nebija vienīgais šāda veida vāka dizains, kurš pastāvēja, bet plakāta tipa vāka dizains tika izmantots uz tik daudziem neaizmirstamiem žurnāla vākiem, uz tik dažādiem izdevumiem, ka tas dažreiz tiek ņemts kā standarts pēc kura visi cita veida vāku dizaini būtu jāveido.
Izcili profesionāli ilustrētāji parādījās 19.gadsimta beigās. Daudzi ieguva savas prasmes atsaucoties uz mākslas plakātiem no Art Noveau2 kustības (daži piemēri no Muha darbiem, ir palikuši kā standarti interjeristu katalogos). Ilustrētāju darbi – nogādājot savus mākslas darbus uz lapas, ar nelielu palīdzību no kvalificētiem gravieriem – dominēja kā grafiskais dizains, kaut arī izcilas fotogrāfijass pastāvēja jau tajā laikā. Sākot ar 20.gadsimtu, vairāki ilustrētāji, tostarp Čarlzs Dana Gibsons(Charles Dana Gibson) un Maksfīlds Perišs (Maxfield Parrish), kļuva slaveni; viņu darbi parādījās ne tikai uz daudziem žurnālu vākiem, bet viņi saņēma arī peļņu par darbiem, kas parādījās žurnāla iekšpusē.
Daudzi no šiem pārspilēti lielajiem žurnālu vākiem izskatījās tā, it kā tie tiktu spedciāli iespiesti, lai tos ierāmētu un pieliktu pie sienas.
Dizainers Džonsons (Johnson) un Prijatels, definēja plakāta tipa vākus kā „dizainu, kurā nav vāka robežlīnijas, pasludinātas tēmas, un attēls parasti nav aizklāts ar attiecīgā žurnāla logotipu. Lielākā daļa plakātu tipa vāki no 1890. līdz 1940.gadam nebija saistīti ar stāstu iekšpusē žurnālā. Drīzāk žurnālu vāki attēloja sezonu vai saturēja vispārējo sabiedrības noskaņojumu".
Šis izdevums definē plakāta tipa vāku nedaudz brīvākā veidā, lai iekļautu vākus, uz kuriem logo tiek uzspiests virs vāka mākslas, saturot nelielu vāka robežlīniju, izsludinot žurnāla tēmu. Bet tā paliek māksla, lielākā daļa no šiem vākiem sastāv no krāšņām ilustrācijām vai valdzinošām fotogrāfijām. Piktrogrammu ziņu žurnāli šī perioda laikā izmantoja dažādus ilustrētus plakātu tipa vākus, ieskaitot plakātu mākslu un gravējumus izgatavotus no fotogrāfijām. Iepriekš minētie žurnāli - „Leslie 's Weekly”, „Munsey”, un „Harper’s Weekly” - kas bija pārspilētos formāta izmēros skatoties pēc mūsdienu standartiem -regulāri lietoja milzīgas ilustrācijas uz vākiem, ar smalkām, ja tādas vispār lietoja, vāka robežlīnijām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties