Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:630063
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai nopietni varētu novērtēt Ukrainas vēsturi, ekonomikas, politiskos un sociālos aspektus tās darbībā, tad ir vajadzīga maksimāli pilna, objektīva visu iespējamo rakstības un iespieddarbu avotu izzināšana un uzskaite, kas tā vai citādi skar Ukrainu no X līdz XX gadsimtam.
Pilnas datu bāzes (DB) izveidošanai par Ukraiņu rokrakstu un iespiestiem materiāliem ir gan teorētiska, gan praktiska nozīme. DB atspoguļo Ukrainas vēsturisko radniecību, ietekmē stratēģisko virzienu noteikšanu, prognozē sociāli-ekonomiskās, politiskās un kultūras attīstības perspektīvas valstī (t.i. Krievijā).
Vēsturiskā pieredze nacionālās bibliogrāfijas (NB) izveidošanā pierāda šī procesa ārkārtīgo sarežģītību, kur vajadzīga daudzu teorētisku, metodisku un organizācijas problēmu risināšana.
NB konceptuālu pamatu izstrādāšana nevar norobežoties tikai ar tradicionālām bibliogrāfijas problēmām. Tā bāzējas uz sabiedrības informatizācijas pamata, kura rāmjos vajag atrast bibliotēku automatizācijas valsts programmu. Viena no tās apakšsistēmām arī ir NB automatizēta sistēmai.
NB problēmu izstrādāšana vispirms paredz paša šī izteiciena, tā satura noteikšanu. Vajag arī izstrādāt NB organizatorisko, metodisko un ekonomisko pamatu, jautājumus, kas saistās ar autortiesībām uz bibliogrāfiju, ar kadru nodrošināšanu, ar efektīvu zinātniski-pētnieciskās nodarbes organizēšanu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties