Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:959659
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Francijas Nacionālās bibliotēkas mājas lapa ir izveidota trīs valodās, protams, franču valodā ir galvenā mājas lapas sadaļa un tajā ir vispilnīgākā informācija par bibliotēku un tās pieejamajiem resursiem. Angļu un spāņu izveidotās paralēlās mājas lapas versijas ir daudz šaurākas un nabadzīgākas informācijas ziņā. Informācija spāņu un angļu valodā ir vienāda un vizuāli noformēta tāpat. Nacionālās bibliotēkas galvenā mājas lapas versijas franču valodā ir salīdzinoši vislabāk noformēta. Interesanti, ka mājas lapas (visas) sadalītas divās daļās – viena daļa domāta bibliotēkas lietotājam, respektīvi, ikvienam, bet otra daļa profesionāļiem – bibliotekāriem.
Mājas lapas izpēti sāku ar angļu valodā pieejamo variantu, jo spāņu un franču valodas man ir svešas. Izpētot visu angļu valodā pieejamo informāciju secināju, ka tas nav pietiekami un centos izpētīt arī franču valodā esošo informāciju.
Meklējot bibliotēkas struktūrvienības sapratu, ka mājas lapas angliskajā versijā tās neatradīšu, vienīgi tekstā atradu, ka ir Manuskriptu departaments. Angliski ir pieejama ļoti minimāla informācijas pat par galvenās bibliotēkas atrašanās vietu.
Franču valodā pie kontaktiem ir norādītas Francijas Nacionālās bibliotēkas filiāļu adreses un telefona numuri http://www.bnf.fr/pages/zNavigat/frame/pratic.htm. Francijas Nacionālajai bibliotēkai ir filiāles gan Parīzē, gan Aviņonā. Parīzē – Rišeljē, Luvrā, Le site François-Mitterrand, Le site de l'Opéra, Le site de l'Arsenal. Aviņonā - Maison Jean-Vilar. Katra filiāle tiek sadalīta sīkāk pa nodaļām (departamentiem) http://www.bnf.fr/pages/zNavigat/frame/contacts.htm. Tur ir norādītas pasta adreses, atbildīgie un telefona numuri katram departamentam. Katras filiāles departaments ir atsevišķi atdalīts, jo veic dažādas funkcijas, piemēram, obligātā eksemplāra departaments Luvrai – mūzikas, Mitterand – multimediju, Rišeljē karšu un plānu, kā arī fotogrāfiju obligātais eksemplārs. Katram departamentam ir atbildīgais cilvēks, norādīta telefona adrese un e-pasta adrese. Piemēram, par preses dienestu atbild - Sophie ZOUARI Téléphone : 33 (0)1 53 79 41 19 Courriel : sophie.zouari@bnf.fr. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1202197
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties