Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:607676
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ukrainas Nacionālā Banka (UNB) ir revalvējusi grivnu, paaugstinot tās kursu uzreiz par 20 kapeikām. Dolāra kurss Ukrainā iepriekšējo 5,05 grivnu vietā tagad ir 4,85 grivnas. Iepriekšējais oficiālais grivnas kurss nemainīgs bija pēdējos trīs gadu , ziņo Ukrainas mediji.
Galvenais revalvācijas iemesls bija augstā inflācija valstī, kas 2008. gada pirmajā ceturksnī sasniedza 9,7 procentus, kas ir septiņas reizes vairāk kā analoģiskā laika posmā pirms gada. Tajā pat laikā revalvēt grivnu ļāva labais republikas maksājuma bilances stāvoklis, jo valstī eksporta līmenis tobrīd pārsniedz importu.
05.06.2009. Ukrainas prezidents Viktors Juščenko pieņēma lēmumu, lai norēķinātos par maijā saņemto Krievijas gāzi, veikt grivnas emisiju 3,8 miljards grivnu apjomā. Prezidents 5. jūnijā, par to paziņoja Ukrainas nacionālās drošības un aizsardzības padomes sēdē, vēsta „RBK Ukraina”. „Man nebija citas izejas, kā parakstīt šādu rīkojumu par resursu emisiju un jau pēc stundas sāksim maksājumus par gāzi”, - teica Prezidents.
Tātad no vienas puses ir nacionālās valūtas revalvācija, bet pēc neilga laika tiek paziņots par papildus naudas emisiju. Tas liecina par nepārdomātu valsts monetāro politiku.
Tātad kopumā Ukrainas ekonomiskā attīstība nav spoža, kam par iemeslu galvenokārt ir valsts politika, tomēr, to mainot, valstij ir lieliska platforma un perspektīvas uzplaukumam.

Secinājumi
1. Ekonomikas problēmas Ukrainā kļuva redzamas, kad pasaules tirgū samazinājās metāla un citu dabas resursu cenas un padziļinājās finanšu krīze.
2. Ukrainas medijos uzrādītie ekonomiskie rādītāji atšķiras no pasaules ekonomistu pētījumiem un analīzes.
3. Ukraina ekonomika seko tipiska uzplaukuma scenārijam, un pēc vairāku gadu acīmredzamas pārkaršanas, ko raksturo arvien straujāka inflācijas līmeņa celšanās.
4. Ar ieguldījumu veikšanu Ukrainā būtu jānogaida līdz stabilizējas situācija politiskajā un ekonomiskajā jomā.
5. Iestājoties stabilitātei var ieguldīt ilgāka termiņa ieguldījumu fondos vai uzņēmumu akcijās (farmācija, IT, loģistika, ogļu ieguve, vagonbūve u.c.).

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties