Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:578487
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    2
  Summary    3
  Saturs    4
  Ievads    5
1.  Uguns iegūšanas veidi    7
2.  Ugunsdejas raksturojums    9
3.  Ugunsdejas vēsture un attīstība    11
4.  Ugunsdejas veidi. Ugunsvēdekļošana    13
5.  Piederumi ugunsdejai    15
6.  Ugunsdrošība un lietas, kas jāievēro nodarbojoties ar ugunsdeju    16
7.  Metodika    17
7.1.  Eksperiments Nr. 1    17
7.2.  Eksperiments Nr. 2    20
  Secinājumi    22
9.  Izmantotās literatūras saraksts    23
Darba fragmentsAizvērt

Prasme iegūt uguni ir viena no pazīmēm, kas liecina par cilvēka atdalīšanos no pārējiem dzīvniekiem. Par to, kā cilvēki iemācījušies iegūt uguni, atrodami daudz dažādu tautas stāstu un mītu, daļa no tiem apgalvo, ka uguni atnesis kāds no debesu dieviem, daļa - ka uguni dāvājis kāds dzīvnieks, piemēram, putns. Protams, pastāv vēl daudz atšķirīgu versiju, tomēr šajā darbā tuvāk apskatīts nevis tas, kā uguns patiesībā nonākusi līdz cilvēku ciltij, bet gan cilvēku mēģinājumi savaldīt šo vareno dabas stihiju kādā senā, valdzinošā un arī noslēpumainā performancē – ugunsdejā.
Izvēlējos rakstīt šo darbu, jo tēmai piemīt aktualitāte un novitāte. Lai gan citur pasaulē ugunsdeja ir jau plaši pazīstama, un daudzi mākslinieki ar to ne tikai nodarbojas paši, bet arī atver specializētas skolas, Latvijā šī māksla ir kaut kas līdz šim nebijis. Tā daudziem cilvēkiem ir pavisam jauns un pārsteidzošs atklājums, kas sniedz vēl nebijušu piedzīvojumu gan no skatītāja pozīcijas, gan arī pašiem iemēģinot roku šajā mākslā. Šāda iespēja ar dažu atraktīvu Latvijas ugunsdejas meistaru palīdzību bija arī liepājniekiem, kad 2008. g. 7. jūnija vakarā Liepājas promenādē tika organizēts festivāls ar nosaukumu „Ugunsdeja”. Šī pasākuma ietvaros visu dienu no 12:00 – 17:00 Liepājas jūrmalas parkā interesentiem bija iespēja arī patrenēties uguns griešanas kustībās ar mācību poi. Pēc rīkotāju vārdiem, šāda veida pasākums varētu tikt rīkots arī šogad, jo cilvēku interese par ugunsdeju ir liela. [1.;2.]
Arī pati jau sešus mēnešus mācos ugunsdeju un esmu sapratusi, ka tā ir lieliska nodarbošanās, kas attīsta gan ķermeni, gan garu, tādēļ vēlos noskaidrot, kur un kā ugunsdeja ir radusies, kā arī to, kā tā ir attīstījusies līdz mūsdienām. Vilinoša liekas arī ugunsdejas daudzveidība, jo tā sevī ietver neskaitāmus niansētus dejas, mūzikas un uguns apvienojuma mākslas veidus. Arī iespēja savienot ugunsdeju ar ķīmiju, mēģinot laboratorijā izgatavot degļus, kas iekrāsotu liesmas kādā spilgtā krāsā, vēl jo vairāk mudināja veidot šo darbu.
Hipotēze: Krāsainu degļu ieguve laboratorijas apstākļos ir iespējama, jo ir pieejami ķīmiskie reaģenti un darbam nepieciešamais aprīkojums.
Darba mērķis: pārbaudīt krāsainu degļu ieguves iespējas laboratorijas apstākļos.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1343535
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties