Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:134784
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pagājušā gadsimta 80.gados Latvija atradās PSRS (Padomju Sociālistisko Republiku Savienība) sastāvā. Padomju Savienībā valdīja plānveida ekonomika, bija tikai viena partija (pārējās tika aizliegtas), taču ne tikai ekonomika un politika tika stingri reglamentētas, plānotas un ierobežotas, ļoti stingri noteikumi un ierobežojumi valdīja arī tūrisma un ceļošanas jomā.
Tā kā praktiski nekādu rakstisku liecību par tūrismu Latvijā un ārpus tās padomju periodā nav vai arī, ja ir, tad informācija tajās ir sagrozīta, propagandiska, pasniegta tikai no vienas puses un “izskaistināta”, tad ieskatu šī perioda tūrismā guvu aptaujājot cilvēkus, kas dzīvojuši šajā periodā (Androņika R. – pensionāre, 80.gados strādāja kolhozā; Suntaža S. – pašlaik strādā Gulbenes Ģimnāzijā par bibliotekāri, padomju laikos strādājusi vilcienos par starptautisko reisu pavadoni, kā arī Gulbenes Centrālajā bibliotēkā; Miķelsone B. – SIA “Gulbju aptieka” valdes priekšsēdētāja un Gulbju aptiekas vadītāja).
Padomju laikos Latvijas teritorijā iecienītākie ceļojumu galamērķi galvenokārt bija Rīga un Jūrmala, kā arī Sigulda. Šajās pilsētās atradās daudz apskates objektu, kas piesaistīja tūristus un ceļotājus no visas plašās Padomju Savienības teritorijas. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1185926
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties