Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:609469
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Vispārīgs tūrisma un tūrisma resursu raksturojums    5
1.1.  Tūrisma definīcija un nozīme    5
1.2.  Kas ir tūrisma resursi - to jēdziens un klasifikācija.    6
2.  Tūrisma resursi Ventspilī    10
2.1.  Vide un dabas resursi    10
2.1.1.  Jūra.    11
2.1.2.  Parki.    12
2.1.3.  Upes un ezeri    13
2.1.4.  Skaistas un neparastas ainavas    14
2.1.5.  Augu valsts    15
2.2.  Antropogēnie resursi    16
2.2.1.  Vēstures un kultūrvēsturiskie resursi    16
2.2.2.  Cilvēku radītas vietas    19
2.2.3.  Tradīcijas un cilvēku darbība    22
3.  Tūrisma resursu vērtējums un analīze Ventspilī    25
3.1.  Resursu izvietojums    25
3.2.  Objektu apmeklējuma analīze    27
  Secinājumi un priekšlikumi    28
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    30
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS



Tūrisms Latvijā nepārtraukti attīstās un tas vairs nav noslēpums, ka tūrisms ir ļoti perspektīva nozare. Viens no būtiskākajiem uzdevumiem tūrismā ir saglabāt jau esošos tūrisma resursus, kopt un attīstīt tos, tomēr, ne mazāk svarīgs uzdevums ir arī jaunu tūrisma resursu, objektu radīšana, ar mērķi, uzlabot valsts ekonomiku.
Ventspils pilsēta ar katru gadu piesaista arvien vairāk tūristus, gan ārzemju, gan vietējos. Ventspils atrodas pie Baltijas jūras un tā ir pilsēta, kura piedāvā neskaitāmas, plašas atpūtas un izklaides iespējas visām gaumēm un paaudzēm, piemēram, bērnus īpaši iepriecinās spēļu laukumi divās Bērnu pilsētiņās, sporta cienītājus laipni uzņems Olimpiskā centra „Ventspils” sporta bāzēs. Ventspilī darbojas arī Latvijā lielākais Skeitparks. Vēstures takas izstaigāt aicina Ventspils vecpilsēta, Livonijas ordeņa pils (1290) un ostas gala šaurās bruģētās ieliņas. Enkuru takā apskatāms pat 6 metrus augsts un 23 tonnas smags enkurs. Īpašas sajūtas sniegs brauciens Piejūras brīvdabas muzejā ar šaursliežu dzelzceļa „Mazbānīti” un ar ekskursiju kuģīti „Hercogs Jēkabs” pa Ventspils ostas akvatoriju. Ventspili dēvē arī par Latvijas puķu galvaspilsētu - ar unikālām figurālām puķu dobēm – „Zemūdens pasaule”, „Bobsleja komanda”, „Mārītes”, „Pīļu ģimene”, kā arī vienīgo Latvijā - Puķu pulksteni. Tā vien šķiet, ka Ventspilī viss ir radīts priekam un atpūtai!
Ventspils pilsēta pēdējos gados ir ļoti aktīvi kopusi savu tēlu un centusies kļūt atpazīstama un tas, nepārprotami, viņai ir arī izdevies, lielā mērā, pateicoties tieši toreizējā Ventspils mēra un tagadējā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja, Aivara Lemberga ieguldītajām pūlēm, jo kā viņš reiz ir teicis: "Mana galvenā rūpe arī turpmāk būs - maksimāli veicināt uzņēmējdarbības attīstību kā materiālo pamatu Ventspils tālākam uzplaukumam, nodrošināt ventspilniekiem dzīvei sakārtotu vidi, plašu pieeju garīgām vērtībām, kvalitatīvu izglītību. Veidot Ventspili par Rietumlatvijas tūrisma, kultūras, veselības aizsardzības, sporta centru, lai katrs "ventiņš" ar lepnumu varētu teikt - es esmu ventspilnieks."
Kursa darba mērķis – izpētīt un noraksturot Ventspils vidi, izpētīt kādi tūrisma resursi sastopami Ventspilī, veikt šo resursu klasifikāciju pēc noteiktām pazīmēm, analizēt resursu izvietojumu un to popularitāti, kā arī, atklāt pozitīvās un negatīvās tendences un izstrādāt priekšlikumus šo atklāto trūkumu novēršanai. Lai sasniegtu šo mērķi nepieciešams, pamatojoties uz speciālo literatūru, izpētīt to, kāda tad īsti ir tūrisma resursu definīcija un to nozīme. Jānosaka, pēc kādām pazīmēm šie resursi tiek klasificēti un, atbilstoši tam, jāsagrupē tie, lai varētu veikt turpmākos darbā nepieciešamos pētījumus – analizēt to skaitu, izvietojumu un apmeklējumu. Darbā noteikti ir paredzēts arī izpētīt tās problēmas, kuras saistītas tieši ar Ventspils tūrisma objektiem, kā arī šo tūrisma objektu pozitīvie faktori, kas labvēlīgi ietekmē tūrisma attīstību.
Šajā kursa darbā tiks apskatīti tikai konkrētā reģiona, Ventspils pilsētas, tūrisma resursi un veikta to klasifikācija, izklāstīts īss apraksts par katru no tiem, kā arī analizēts to izvietojums, popularitāte un citi faktori, kas to ietekmē. Netiks apskatīta Ventspils tūrisma nozare kopumā un tās attīstības tendences.

Tūrisma definīcija un nozīme.

Kas ir tūrisms? Nav iespējams pavisam konkrēti atbildēt uz jautājumu, ko sevī ietver tāds jēdziens kā tūrisms, jo cik daudz un dažādi ir cilvēki, tik daudz un dažādas ir asociācijas par to, kas tad īsti tas ir. Vieniem tas nozīmē vēsturisku vietu apskati, otriem tas asociējas ar kāpšanu klintīs, bet citiem tūrisms asociējas tikai un vienīgi ar ceļojumiem uz ārvalstīm. Un neviens no viņiem šajā gadījumā nekļūdās, jo tūrisms savā būtībā ir ļoti, ļoti daudzveidīgs.
Pats vārds “tūrisms” radies Anglijā, kur to sāka lietot vārda “ceļotājs” vietā. Vārds radies konkrēti no franču valodas vārda tour, kas tulkojumā nozīmē pastaiga, brauciens. 19. gadsimtā par tūristiem Eiropā sāka saukt galvenokārt no Anglijas iebraukušos tūristus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties