Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:734156
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  DARBA UZDEVUMS    3
2.  MARŠRUTA IZVĒLES PAMATOJUMS    4
3.  LAIKA PLĀNOJUMS    5
4.  OBJEKTU APRAKSTI    7
5.  PAPILDPIEDĀVĀJUMS    17
7.  CENU APRĒĶINS    20
8.  PAILDMATERIĀLI-Tūrisms777skaitļos.    22
9.  IZMANTOTIE MATERIĀLI    24
Darba fragmentsAizvērt

DARBA UZDEVUMS.


1. Izstrādāt vismaz 2 dienu ceļojuma maršrutu pa Latviju, patstāvīgi izvēloties ceļojuma maršruta ģeogrāfisko piesaisti.
2. Grafiskā un aprakstošā daļa.


GRAFISKĀ DAĻA.

Izstrādāto tūrisma maršrutu attēlot uzskatāmā veidā uz planšetes A1 formātā, kā reklāmas bukletu A4, vai arī kā kursa darbam pievienotu maršruta karti A3.


APRAKSTOŠĀ DAĻA.

1. Pamatot sava maršruta izvēli un interešu formas izvēli.
2. Izstrādāt laika plānojumu katrai ceļojuma dienai.
3. Uzskaitīt maršrutā ietvertos apskates objektus.
4. Raksturot konkrētos apskates objektus, ietverot kultūrvēsturisko aprakstu katram objektam.
5. Raksturot papildpiedāvājuma iespējas, piedāvāt konkrētus izklaižu veidus.
6. Raksturot ietvertos servisa pakalpojumus, maršrutā ietvertos izmitināšanas un ēdināšanas uzņ. kvalitātes līmeni, vietu skaitu.
7. Veikt aptuvenas ceļojuma izmaksas.


TŪRISMA MARŠRUTA “ZEMGALE” MĒRĶAUDITORIJA UN IZVĒLES PAMATOJUMS.

Latvijas vārds arvien vairāk atskan pasaules mēdijos, radot aizvien lielāku interesi par to. Politiķi, “Eirovīzija” un sportisti ar saviem panākumiem, arvien vairāk ieinteresē un liek runāt par, teritoriāli tik mazo, bijušās padomijas sastāva valsti-Latviju. Arī nesenā referenduma rezultāti, par iestāšanos ES, liek uztvert mūs, kā stabilu, patstāvīgu un ekonomiski attīstošos valsti, kas viennozīmīgi rada cilvēkos ieinteresētību pašiem apskatīt šo zemi. Daudzu pasaulē slavenu firmu pārstāvniecības tiek atvērtas Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās, lielas Eiropas naudas summas ienāks mūsu ekonomikas attīstībā, bet tā ir nākotne. Tāpēc ļoti gribētos parādīt ārzemju tūristiem to, ka, ne tikai nākotnē, bet jau senos laikos Latvija ir bijusi nozīmīgs kultūras un tirdzniecības centrs un ir atstājusi paliekošas un neizdzēšamas pēdas Eiropā.
Šis ceļojuma maršruts tiek tendēts uz tūristiem, kuriem ir vēlēšanās iepazīt Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu, kurus interesē viduslaiku arhitektūra, Latvijas daba, iespēja pāris naktis nakšņot pilīs, izjūtot to noslēpumainību un bijušo varenību, vienlaicīgi pārliecinoties, cik labi sadzīvo kopā šīs grandiozās majestātiskās celtnes ar mūsdienu arhitektūras “brīnumiem”.
Šajā maršrutā tiek piedāvāts apceļot vienu no interesantākajiem Latvijas novadiem-Zemgali, kura ar savu dabas un senatnes bagāto pūru, ikvienā gadalaikā dāvā neaizmirstamus iespaidus. Konkrēti ir ietverti trīs no Zemgales rajoniem-Dobeles, Jelgavas un Bauskas rajoni. Šajā apvidū ir ļoti lieli tūrisma resursi t.i., liels apskatāmo tūrisma objektu blīvums. Zemgalē ir labi attīstījusies tūrisma industrija, un izcilas iespējas apvienot vairākus tūrisma produktus, tādus kā – izziņas tūrisms, ekotūrisms, atpūtas tūrisms, līdz ar to nodrošinot vairāku interešu jomu apmierināšanu.
Maršruta ietvaros tiek piedāvāta iespēja ieskatīties ļoti senā Latvijas pagātnē, apskatot pašas senākās latviešu apmetņu vietas, un to, kas no tām saglabājies, kā, piemēram, Dobeles pilsdrupas, Tērvetes pilskalns, Mežotnes pilskalns, Bauskas pilsdrupas,- vienlaicīgi ar vēstures smago elpu baudīt pasakainās dabas ainavas. Apvienojot ar ne tik senu pagātni, kura aicina apmeklēt gadsimtiem vecās pilis un muižas, muzejus, kuri glabā senām hronikām un leģendām apvītas vēstures liecības, apskatīt bagātos un skaistos Zemgales dievnamus, baudīt izcilu meistaru radītus arhitektūras un mākslas darbus, kā spožākos piemērus var minēt Jelgavas un Rundāles pilis. Ekskursijās pa apmeklējamajām pilsētām, ir iespēja pārliecināties par to, kā kopā sadzīvo senās arhitektūras pieminekļi ar mūsdienu modernizētajām celtnēm, vienlaicīgi viena otru papildinot.
Savukārt mieru, atpūtu sirdij, dvēselei un garam var izbaudīt Tērvetes dabas parkā un tā takās. Pokaiņu mežs piedāvā izbaudīt neapjaustās pasaules esamību un enerģiju spēku, liekot aizdomāties par citām, iespējams prātam neaptveramām, bet varbūt tomēr ļoti svarīgām lietām, kurām ir pakļauts gan Zeme, gan cilvēks.
Ir padomāts arī par aktīvās atpūtas cienītājiem, piemēram, vasaras sezonā tiek dota iespēja izbraukt ar laivām un katamarāniem, slidot, uzspēlēt boulingu u. c.
Šis maršruts piesaista ar to, ka pārsvarā atrodas lielu apdzīvotu vietu tuvumā, kurās arvien augstākā līmenī attīstās tūrisma industrija, kas dod iespēju tūristus nodrošināt ar augstāku servisa līmeni, kvalitatīvāku atpūtu un sagādāt vairāk prieka par ceļojumā iegūto. Ir iespējami daudzveidīgs, aptver dažādas interešu sfēras, līdz ar ko var apmierināt lielāka tūristu skaita intereses.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties