Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:861472
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kopsavilkums    3
  Summary    4
  Ievads    5
1.  Tūrisma reklāma kā tūrisma informācijas veids    6
1.1.  Tūrisma reklāma un tās mērķi    6
1.2.  Tūrisma reklāmas metodes    7
2.  Tūrisma informācijas centri, to iedalījums un darbība Latvijā    13
2.1.  Tūrisma informācijas centru klasifikācija un funkcijas    13
2.2.  Tūrisma informācijas centru izplatība un darbība Latvijā    14
3.  Latvijas pašvaldību mājas lapas internetā un to analīze    18
4.  Tūrisma informācija autotūristiem    24
  Secinājumi un priekšlikumi    32
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    35
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu cilvēka dzīvē arvien ievērojamāku lomu ieņem informācijas plūsma, tādēļ arī valsts tūrisma tēla veidošanā un tūristu piesaistīšanā būtiska ir tūrisma informācijas pieejamība, kvalitāte, saprotamība, kā arī tekstuāla un vizuāla pievilcība.
Tūristu piesaistīšanā būtiska ir arī tūrisma infrastruktūra – viesnīcu skaits, kvalitāte un dažādi cenu līmeņi, dažādi pieejamie pakalpojumi, kā arī ceļi un to kvalitāte, turklāt nozīmīgs tūrisma infrastruktūras komponents ir kompleksa tūrisma informācijas zīmju un tūrisma informācijas nesēju (tajā skaitā elektronisko) sistēma, kas aptver visu valsts teritoriju.
Lai izpētītu tūrisma informācijas ievērojamo nozīmi tūristu piesaistē, kā arī valsts tēla veidošanā, gada projekta darba mērķis ir – izvērtēt dažādus tūrisma informācijas veidus un to īstenošanu Latvijā.
Darba mērķa sasniegšanai tiek aplūkota tūrisma reklāmas un tās metožu pielietojums Latvijas tūrisma pakalpojumu tirgū, analizēti tūrisma informācijas centru veidi un funkcijas, kā arī tiek izvērtēta to darbība Latvijā, izpētīta Latvijas pašvaldību mājas lapās internetā ietvertā informācija, kā arī izvērtēta autotūristiem pieejamā tūrisma informācija uz Latvijas ceļiem.
Darbs ir iedalīts četrās plašās nodaļās, kam seko secinājumi un priekšlikumi tūrisma informācijas efektivitātes palielināšanai Latvijā.

Informācija ieņem arvien būtiskāku lomu mūsdienu cilvēka dzīvē, un tās pieejamībai, kvalitātei, saprotamībai, kā arī pievilcīgam tās izvietojumam nereti ir izšķiroša loma, motivējot cilvēku kaut ko darīt, kaut ko izvēlēties un – doties uz kādu pilsētu vai valsti.
Mūsdienās visā pasaulē un arī Latvijā strauji pieaug e-tūrisma īpatsvars un tūrisma pārdošanas apjomi internetā – arvien lielāka daļa potenciālo tūristu izmanto internetu informācijas meklēšanai, ceļojumu rezervēšanai un apmaksai. Tādēļ arī Latvijas tūrisma nozares konkurētspējas priekšnoteikums Eiropas tūrisma tirgū ir Latvijas reprezentācija internetā, e-tūrisma piedāvātās iespējas. Lai panāktu veiksmīgu tūristu piesaisti, ir svarīgi, lai informācija par piedāvātajām tūrisma iespējām būtu ērti pieejama un aktuāla. Internets ir vislabākais līdzeklis, lai to sasniegtu, jo tas piedāvā tiešu komunikāciju plašā mērogā un sniedz iespēju Latvijas tūrisma produktus salīdzināt ar citu valstu piedāvājumu, sniedz reālāku priekšstatu par ceļojuma galamērķi, kā arī informācija tūrisma portālā var būt daudz aktuālāka nekā tūrisma ceļvežos un bukletos, jo tiek regulāri papildināta un atjaunota. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties