Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:920132
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viss, kas notiek mums apkārt ir viens liels tirgus, kur darbojas kā pircēji, tā arī pārdevēji. Un nav jābūt sevišķi lielam speciālistam, lai to saprastu. Ja palūkojas apkārt, tad uzreiz ir redzams, ka pie mums tirgus ir piesātināts, izņemot atsevišķas, specifiskas sfēras, un konkurence ir liela, es pat teiktu, nežēlīga. Es pats strādāju uzņēmumā, kas nodarbojas ar apdares materiālu importēšanu, izplatīšanu un virzīšanu tirgū. Gandrīz katru dienu mums nākas sastapties ar jautājumiem, ar ko šis materiāls ir labāks, kapēc Jūsu materiāls ir lētāks, vai arī dārgāks? Tas pēc manām domām arī parāda to, cik tirgus ir pilns ar dažādām, vienāda pielietojuma precēm, par dažādām cenām. Tādēļ es izvēlējos rakstīt par šo tēmu.

Tirgus jēdziens.
Saimnieciskā vienība savu vajadzību apmierināšanai patērē dažādas preces. Tās iegūst divējādi – vai nu pilnībā izgatavo pati tā sauktajā naturālajā jeb eksistenci nodrošinošajā saimniecībā, vai arī specializējas un ražo noteiktu preci. Saražotā produkta pārpalikumu iemaina pret nepieciešamām cita veida precēm. Ražošanas specializācija un darba dalīšana ir progresīvāka saimniekošanas forma nekā naturālā saimniecība, jo darba ražīgums tajā ir augstāks. Tāpēc priekšroka tiek dota maiņas jeb tirgus saimniecībai, jo specializācija rosina vienam saimnieciskajam subjektam mainīt preces ar otru, parādās jauns ekonomisks jēdziens – tirgus. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1210601
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties