Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:975067
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Tiesību sistematizācija: jēdziens un nozīme    4
2.  Tiesību normu sistematizācijas veidi, to raksturojums    9
2.1.  Uzskaite    11
2.2.  Inkorporācija    12
2.3.  Kodifikācija    14
2.4.  Konsolidācija    17
3.  Tiesību normu sistematizācija dažādās datu bāzēs    18
3.1.  Datu bāze NAIS    19
3.2.  Datu bāze LURSOFT    21
3.3.  Lietišķās informācijas dienesta datubāze    22
3.3.  Datu bāze likumi.lv    23
3.4.  Datu bāze EUR-Lex    25
  Secinājumi    27
  Izmantotā literatūra    28
Darba fragmentsAizvērt

Tiesību aktu sistematizācija ir radīta, lai apkopotu un sistematizētu izdotos tiesību aktus. Sistematizācijas procesā notiek normatīvo aktu sadalīšana un noteikšana, atbilstošu labojumu un grozījumu izdarīšana, kā arī nepilnību novēršana tajos.
Darbs sastāv no trīs nodaļām, kurās tiek apskatīti likumdošanas un sistematizācijas jēdziens un nozīme, veidi, to raksturojums un sistematizācija dažādās datu bāzēs internetā. Pirmā nodaļa iepazīstina ar tiesību normu sistematizācijas jēdzienu un nozīmi. Otrajā nodaļā tiek raksturoti galvenie normu sistematizācijas veidi: uzskaite, inkorporācija, kodifikācija un konsolidācija. Trešā nodaļa sniedz aprakstu par tiesību normu sistematizāciju Latvijā pieejamās datu bāzēs internetā.
Kā zināms no vēstures Latvijas vara ir mainījusies ļoti bieži. Sakarā ar okupāciju vai valsts iekārtas maiņu mainījās arī tiesības. Pagājušā gadsimta 90.gados, kad Latvija atguva brīvību, kārtējo reizi tika nomainīti visi likumi. Tika izdoti arī citi normatīvie akti. Radās nepieciešamība tos sistematizēt.
Šī darba mērķis ir izpētīt kā tiek sistematizēti normatīvie akti. Cik viegli vai grūti ir tajos orientēties. Normatīvie akti tiek sistematizēti uzskaites, inkorporācijas, kodifikācijas un konsolidācijas ceļā. Lai šo uzdevumu izpildītu darba autors izpētīja dažādus normatīvo aktu sistematizācijas veidus. Tika apskatītas arī mūsdienu normatīvo aktu sistematizācija elektroniski.
Katras valsts likumdošana attīstās vēsturiski līdz ar pašas valsts attīstīšanos. Ilgajā pastāvēšanas laikā dzīvei ir bijušas dažādas prasības un intereses, kas visas atradušas atspulgu likumos. Laikam un vēsturei ejot uz priekšu, novecojušo attiecību vietā rodas jaunas, kuru regulēšanai tiek izdoti jauni likumi. Paejot zināmam laika sprīdim, arī tie noveco un savukārt jāaizvieto ar jauniem likumiem. Ar visu šo daudzumu, ja likumi nav sistematizēti, ir grūti iepazīties un grūti tajos orientēties. Turklāt vēlākajos likumos it bieži ir sastopamas pretrunas un nesaskaņas ar agrākajiem likumiem. Lai pilsoņi varētu orientēties likumā un viņiem būtu vieglāk pārskatīt tos likumus, kas izdoti par vienu un to pašu jautājumu, nepieciešama likumu sakārtošana.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1126114
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties