Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:121106
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Islāma tiesību rašanās    4
2.  Islāma reliģijas un jurisprudences saistība    9
3.  Galvenie islāma tiesību avoti    13
3.1.  Korāns    13
3.2.  Sunna    14
3.3.  Idžma    15
3.4.  Kijas    16
  Islāma tiesības mūsdienās    17
  Nobeigums    22
  Izmantojamās literatūras un avotu saraksts    23
Darba fragmentsAizvērt

Izvēloties kursa darba tēmu darba autors vadījās pēc tās aktualitātes. Izvēlētās tēmas aktualitāti var izteikt divās tēzēs: Pēdējā laikā musulmaņu un nemusulmaņu pasaules savstarpējās attiecības ir saasinājušās, pie tam kā piemēru var minēt mūsu kaimiņvalsts Krievijas problēmu ar Čečeniju, kā arī vairākus karstos punktus visā pasaulē (karš Irākā, Izraēlas un Palestīnas konflikts). Var teikt, ka šajos konfliktos galveno lomu spēlē politika, bet nevar izslēgt arī tiesisko aspektu. Un, lai šie incidenti retāk pārietu bruņotās sadursmēs, ir jāzin tos tiesiskos pamatus, tradīcijas un reliģiskās īpatnības, uz kuriem balstās cilvēku pasaules uztvere.
Apspriest islāma tiesības nozīmē aizskart islāma reliģijas svarīgāko daļu. Islāms ir viena no pasaules varenākajām reliģijām, kuras vecums tuvojas pie 14 gadsimtiem, bet piekritēju skaits pārsniedz 1/6 no visu pasaules iedzīvotāju skaita.
Massu saziņas līdzekļu uztverē un parasto iedzīvotāju apziņā šī reliģija tiek uzskatīta kā diezgan primitīva mācība, kura vērsta uz pagātni un tās mērķis ir atbalstīt aklo fatālismu. Uzskatīja, ka islāmam nav nākotnes un tas ir maz pielāgots mūsdienu apstākļiem, tā kā islāms saglabā savas pozīcijas tikai tur, kur ir palikuši viduslaiku pārpalikumi un arhaistiskās tradīcijas. Par pārpalikušo institūtu pieskaita pašu islāmu, tātad un islāma tiesības arī.
Savā darbā autors izvirzīja mērķi atklāt to, ko īstenībā nozīmē islāma tiesības: parādīt tā nesaraujamo saistību ar islāmu, izanalizēt islāma tiesību avotus un to nozīmi musulmaņu dzīvē, kā arī izdibināt islāma tiesību nozīmi mūsdienās.
Rakstot šo studiju darbu, autors pamatā izmantos metodes, ko izmanto pētījumu empīriskā un teorētiskā līmeņos, kā piemēram, abstrahēšanas, idukcijas, kā arī vēsturiskās un loģiskās izziņas metodes.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1118074
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties