Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:343389
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
1.  ĪPAŠUMA TIESĪBU BŪTĪBA    3
2.  ĪPAŠUMA TIESĪBU SATURS    5
3.  ĪPAŠUMTIESĪBU SATURA ELEMENTU RAKSTUROJUMS    7
  SECINĀJUMI    11
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    15
Darba fragmentsAizvērt

Mana referāta temats studiju Lietu tiesību studiju kursā ir “Īpašuma tiesību saturs,” šis temats man šķita būtisks, jo, manuprāt, lai izprastu lietu tiesības ir svarīgi saprast tādu kategoriju, kā īpašums.
Izmantoju Civillikuma komentārus, ar tematu saistītos literatūras avotus un citos studiju kursos iegūtās zināšanas par īpašuma kategoriju. Būtībā šis temats nav plaši apskatīts civiltiesībās, jo tas ir diezgan teorētisks, uz to attiecināmā Civillikuma norma (927.pants) – nesatur uzvedības priekšrakstus, bet gan legālo definīciju, turklāt īpašuma tiesību saturs kā kategorija cilvēku apziņā ir jau izveidojies kā stereotips, ko plaši neapspriež. Tas padara šo tematu vēl interesantāku, bet iespējams arī grūtāk pētāmu.
Darba plāns ir veidots sākotnēji izskaidrojot īpašuma un īpašuma tiesību kategoriju, jo tās ietver sevī referāta priekšmetu, dots paša īpašuma tiesību satura raksturojums un turpmākajā darba gaitā analizēti īpašuma satura elementi, nobeigumā dots reāls īpašuma tiesību satura atspoguļojums un secinājumi kas radušies darba gaitā.
Referāta tēze – īpašuma tiesību saturs ir bāze, pamatojoties, uz kuru īpašuma tiesības atšķiramas no citām lietu tiesībām.
“Īpašuma tiesība ir pati svarīgākā un apjoma ziņā pilnīgākā lietu tiesība, kuru raksturo īpašuma tiesību subjekta – fiziskas un juridiskas personas – tieša un tiesiska vara pār lietu. Pie tam šī attiecība starp personu un lietu ir sabiedriska attiecība, jo uzliek visām pārējām personām respektēt šo īpašnieka tiesību un atturēties no darbībām, kuras varētu kaitēt šo tiesību realizācijai. Tātad īpašums ir vienlaicīgi gan personas subjektīva vara pār lietu, gan arī tiesiska attiecība, kura uzliek pienākumu visām citām personām šo subjektīvo personas varu pār lietu atzīt un ievērot.1”…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties