Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:518740
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS

Cilvēka veselības un labklājības pamats ir kvalitatīva dzīves vide. Tā kā ar katru gadu pasaulē pieaug ekonomiskās attīstības tempi, palielinās vides noplicināšanas, izpostīšanas un piesārņojuma apjomi, un tā sekas skar gan dabas vidi, gan cilvēku veselību, un līdz ar to arī pašu ekonomiku.
Kvalitatīva dzīves vide, tās apdraudējums skar ikvienu planētas iedzīvotāju, par to būs jārūpējas arī nākamajām paaudzēm, tāpēc izvēlējos tēmu, kas ir aktuāla un tāda būs vēl ilgi. Šī ir joma, kurā var darboties ikviens sabiedrības pārstāvis, savu iespēju un kompetences robežās aktīvi piedaloties dažādu vides aizsardzības norišu organizēšanā, ekoloģiskās likumdošanas sakārtošanā, vides politikas īstenošanā un vides aizsardzības principu ievērošanā. Tas ir ļoti svarīgi šobrīd, kad Latvija ir jau gandrīz uzņemta Eiropas Savienībā.
Kā attīstīsies Latvijas Republikas vides aizsardzība nākotnē, lielā mērā būs atkarīgs no katra no mums, jo vispirms balsojums par iestāšanos Eiropas Savienībā, tad attieksme pret vidi – viss ir tikai mūsu pašu rokās.
Dabas resursu – zemes, tās dzīļu, virszemes un pazemes ūdeņu, mežu, floras, faunas, atmosfēras gaisa racionālas izmantošanas un aizsardzības tiesisko regulējumu pēta ekoloģiskās tiesības, viena no tiesību nozarēm. Ekoloģiskās tiesības pēta arī vispārējos dabas vides tiesiskās aizsardzības jautājumus, proti, vides kvalitātes tiesisko nodrošinājumu, iedzīvotāju tiesību uz kvalitatīvu vidi realizēšanu un garantijas, valsts pārvaldi un kontroli pār vidi, ietekmes uz vidi novērtējuma tiesisko regulējumu, īpaši aizsargājamo dabas teritoriju, objektu tiesisko stāvokli, bīstamo atkritumu tiesisko režīmu, starptautiskās sadarbības tiesiskos jautājumus vides aizsardzības, kā arī tiesiskās atbildības jautājumus vides aizsardzībā
Nedaudz ielūkojoties vēsturē, atrodam, ka ekoloģijas pirmsākumi meklējami jau sengrieķu un romiešu filosofu – Aristoteļa un Hipokrāta darbos. Slavenais viduslaiku filosofs un teologs Akvīnas Toms, kas atzīts par dabisko tiesību skolas pamatlicēju, likumus iedalīja trīs kategorijās: dabas, cilvēku un mūžīgie likumi. Reliģija un morāle saistīta ar mūžīgo likumu meklēšanu un izpēti, saskatot šajos likumos augstākās vērtības un dzīves jēgu, kam būtu jāpakļaujas visiem cilvēkiem. Mūžīgo vērtību un principu ilgstoša īstenošana ir sabiedrības izdzīvošanas pamatnosacījums, bet to izzušana apdraud cilvēces eksistenci.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1218741
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties