Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:363436
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ne katra teikumu virkne ir teksts. Tradicionāli teksta atpazīšanā izvirza vairākus kritērijus, kuru ievērošana nosaka, ka mūsu priekšā ir teksts: pareizs gramatisko formu un struktūru lietojums, sakarīgs, loģisks domu izkārtojums, atpazīstama teksta funkcija, pareizs, lasītājam saprotams un pieņemams vides atspoguļojums, informatīvs saturs un izprotama attēlotā situācija.
Civilizētais cilvēks pašreiz ir nobažījies par rakstīto vārdu. Daļai rietumnieku rakstītais jeb drukātais vārds ir kļuvis par ļoti jutīgu tematu. Tā ir tiesa, ka šodien tiek rakstīts, drukāts un lasīts daudz vairāk nekā jebkad agrāk, taču jaunā elektriskā tehnoloģija apdraud lasīt un rakstīt prasmi, kas balstīta fonētiskajā alfabētā. Elektroniskā tehnoloģija, pateicoties tam, ka tā paplašina mūsu centrālo nervu sistēmu, šķiet, dod priekšroku ietverošam un iesaistošam runātam vārdam iepretim ekspertu rakstītajam vārdam. Mūsu Rietumu vērtības, kas balstītas rakstītajā vārdā, jau ievērojami ir iespaidojuši elektroniskie mediji - telefons, radio un TV. Iespējams, tas ir iemesls, kādēļ daudziem augsti izglītotiem mūsdienu cilvēkiem ir grūti apskatīt šo jautājumu, nekrītot morālā panikā. Vēl viens būtisks apstāklis ir tas, ka savas vairāk nekā divtūkstoš gadu ilgās izglītošanās laikā Rietumu cilvēks ir darījis maz, lai izpētītu un saprastu fonētiskā alfabēta ietekmi daudzu viņa kultūras pamata modeļu radīšanā. Tādējādi šķiet par vēlu šo jautājumu sākt apskatīt tagad.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1142818
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties