Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:753782
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.12.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tā kā vara un cilvēks ir savstarpēji nedalāmi jēdzieni, tas ir, bez cilvēkiem vara nebūtu iespējama, tad es šajā darbā vairāk pievērsīšos tieši varas aplūkošanai no dažādiem aspektiem. Katrā no tiem vara atspoguļojas tieši ietekmē uz cilvēkiem un to grupām. Dažādos informācijas avotos atradu dažādas varas definīcijas, kas atkarīgas no aspekta, kādā šī vara tikusi aplūkota. Centos apkopot nozīmīgākās un būtiskākās no tām.
Vara ir viens no pamatjēdzieniem, ko aplūko mūsdienu filosofija. Tās izpratne laika gaitā ir ļoti mainījusies. Vara kā tēma klasiskajā filosofijā nebija aktuāla, taču mūsdienu filosofijā veido daļu no pārdomu dziļākā pamata. Varas attiecības no sociālām un politiskām attiecībām kļūst par cilvēka eksistences raksturojumu. Vispirms aplūkosim tradicionālo varas izpratnes modeli: kopš Platona un Aristoteļa pastāv tradīcija varu izprast kā attiecības “valdīt – pakļauties”. Subjekts, kam pieder vara, ar noteiktu sociālu, ekonomisku, tiesisku, psiholoģisku paņēmienu kopumu ietekmē padotos, kas izpilda objekta lomu, un liek tiem pakļauties. Šīs attiecības tiek izprastas kā “ejošas no augšas uz leju”, jo varas subjekts savu gribu novada līdz izpildītājam, kam jārealizē tas, ko no viņa vēlas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1130577
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties