Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:678301
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās tehnikas dizainam ir ļoti liela nozīme, jo tas var veicināt preces vai sadzīves tehnikas, vai ari elektropreču pārdošanu vai popularitāti. Jo dizains mazāk vai vairāk iedarbojas uz cilvēka zemapziņu un to izmanto preces tirgotāji. Dizaina definīcija ir: „Dizains ir priekšmetu un vides mākslinieciskā projektēšana un konstruēšana.”
Mūsdienās cilvēku vairumam ir svarīgāks kā prece izskatās nevis tā funkcionalitāte.
Manuprāt, tehnikas dizains ir atkarīgs no laika posma, kurā tā ir izlaista, jo katrā laika sprīdī ir atšķirīgs, kas ir skaists un kas ir nesmuks. Rupji sakot gaume un mode mainās un tāpēc arī jāmainās ir tehnikas dizainam, jo tehnikas dizainam ir jābūt kā saka „topā” t.i. jāpatīk, jo ja nepatiks neviens nepirks.
Otrs kritērijs tehnikas dizainam ir tāds, ka prece ver but domāta noteiktam cilvēku slānim vai gripai, labs piemērs ir mašīnas. Salīdzinot Opel ar Ferrari vai Ford ar Porsche ir tak atšķirība! Un atšķirība nav tikai cenā, bet ari dizainā, kaut arī mašīnas izgatavošana maksā gandrīz vienādi. Tikai vairāk naudas ir ieguldīta dizaina veidošanā un tāpēc šī mašīna cilvēkiem liekas pievilcīgāka un viņi ir ar mieru maksāt vairāk par to.
Trešais kritērijs ir tas ka dizaina veidotāji apzināti iedarbojas uz cilvēka zemapziņas instinktiem, lai pārdotu savu preci piemērs ir spēļu mantiņas – mīkstie lācīši, viņi ir tā taisīti lai mūsos aktivizētu vecāku instinktu, lai mes viņu gribētu pasargāt un samīļo! Tāpēc ari pieaugušiem cilvēkiem patīk tas mīkstās mantiņas. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1217224
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties