Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:968758
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  No tango vēstures    6
  Tango tiem, kas nedejo    10
  Tango nuevo – Jaunais tango    12
  Arturs Maskats. Tango    15
  Nobeigums    22
  Literatūra    24
Darba fragmentsAizvērt

Tas, šķiet, ir cilvēka dabā – tiekties pēc kā eksotiska un neparasta. Vēsos ziemeļniekus vienmēr ir valdzinājušas karstasinīgās silto zemju tradīcijas un paradumi. Savukārt temperamentīgajiem dienvidniekiem īpatnēji pievilcīgi ir šķituši vēsāko reģionu iedzīvotāju diezgan atturīgie dzīves uzskati un kultūra. Līdz ar abu Ameriku atklāšanu, daudz imigrantu devās labākas dzīves meklējumos uz Jauno pasauli. Eiropieši ne tikai kolonizēja jauno kontinentu, bet arī deva savu daļu vietējās kultūras attīstībā.
Par sava diplomdarba tēmu izvēlējos tango, kas ir viena no savdabīgākajām Dienvidamerikas kultūras parādībām. Darba gaitā vēlējos izsekot tango attīstībai no pirmsākumiem līdz mūsdienām, īpašu uzmanību pievēršot muzikālajai pusei un iepazīstot arī Latvijā sacerēto tango mūziku. Darba noslēguma daļā tuvāk raksturots viens no spilgtākajiem Eiropā radītajiem jaunā tango (tango nuevo) žanra skaņdarbiem - latviešu komponista Artura Maskata Tango.
Tango kā deja ir sacensība starp partneriem, kaislību un greizsirdības izpausme, otra uzticības pārbaudījums. Tā ir emocionāli spraiga deja, kuras pamatā ir brīva staigāšana mūzikas ritmā, pārējās kustības variējot atkarībā no dejotāju vēlmēm, spējām un pieejamās dejas telpas. Pašos pirmsākumos tango bija brīva improvizācija, kurā deju partneri kustējās viens ap otru, gluži kā divi dzīvnieki, kuri censtos iekarot otra uzmanību vijoties ap otra ķermeni vai vienkārši „ielienot” otra teritorijā. Dejai raksturīgi dažādi atliecieni, izspērieni, izklupieni.
Dejā pastāv trīs tango paveidi – brīvais un improvizatoriskais Argentīnas tango, pieklājīgais un mazliet ierobežotais salonu tango un sporta deju tango ar rūpīgi izstrādātu kompozīciju. Par neparastu jāuzskata fakts, ka tango, kas radies Argentīnā, sporta dejās tiek iekļauts standartdeju nevis Latīņamerikas deju grupā Tango raksturīgi dejas soļi ir krustiņš, astotnieks, zīmulis, āķis1 un citi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties