Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:938613
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.04.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
Darba fragmentsAizvērt

1.ELEKTRONISKĀ TIRDZNIECĪBAS SISTĒMA

Tallinas Fondu birža ir attīstījusi savu tirdzniecības sistēmu. Tirdzniecības sistēma uzrāda kvotas kotētajām akcijām un brokeriem ir savstarpēji norunāti gala termiņi, lai reģistrētu jaunas kvotas un pavēles un mainītu jau eksistējošos. Tā arī izplata ziņas par kotēto vērtspapīru emitentiem un sniedz informāciju par darījumu līgumiem. Visi darījumi tiek noslēgti pa tālruni un ziņoti biržai caur tirdzniecības sistēmu. Ziņojumu sistēma sūta instrukcijas Igaunijas Centrālajam Vērtspapīru Depozitārijam, lai varētu noskaidrot un izšķirties par tirgu.
Elektroniskā birža tika ieviesta kā klientu/ servera datoru tīkls. Biržu un brokeru sabiedrības ir saistītas ar struktūrtīklu faktiskajiem TCP/IP kanāliem, sasaistot biržu LAN ar LAN brokeru kompāniju.
Tirdzniecības sistēma sastāv no Fondu biržas servera, Datu Bāzes Servera Lapas un Brokeru Termināliem katrai dalībkompānijai. Fondu biržas serveris sastāv no 2 daļām – Komunikācijas servera un Datu Bāzes Servera Lapas. Datu bāzes Serveris satur galveno fondu biržas kotējošo kompāniju, datu bāzes, dalībkompānijas, publiskajā pasūtījumu grāmatā pieteiktos rīkojumus, tirgus veidotājus, tirgus veidotāju kotēšana, darījumus, tirdzniecības detaļas, ziņas, vērtspapīru statistiku u.c. Komunikāciju serveris ir atbildīgs par TCP (Tallinas Centrālā banka) saistību ar klientiem pārvaldīšanu. Datu bāzes serveris ir paredzēts, lai samazinātu TCP/IP noslogojumu tīklā un Fondu Biržas ielādes serveri. Serveris, maza apjoma gadījumā, var darboties tajā pašā datorā ar Brokeru Terminālu. Brokeru termināls modelēts kā vietējais Windows lietojums. Brokeru Termināls dala datu failus ar Datu Bāzes Servera par LAN un izrāda visu ekrānu informācijas reālā laika sinhronizētu korekciju.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties