Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:738803
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Gremošanas traucējumi var būt ļoti nepatīkami, dažkārt tie ietekmē ne tikai veselību un pašsajūtu, bet arī būtiski traucē darboties un pildīt ikdienas pienākumus. Dispepsijas izcelsmē liela nozīme ir kuņģa sālsskābei, tai piemīt ļoti nozīmīgas funkcijas – piedalās barības vielu šķelšanas procesos, kā arī pasargā gremošanas traktu no baktērijām. Kuņģa gļotādā atrodas dziedzerīši, kuri izdala skābi, ja tie tiek stimulēti, taču dažādu faktoru ietekmē šie dziedzeri var tikt pārāk spēcīgi kairināti un izdalās lielāks skābes daudzums nekā būtu nepieciešams. Lai pašu kuņģa gļotādu nebojātu agresīvā sālsskābes iedarbība, tad to aizsargā gļotas un īpašas vielas – prostaglandīni, taču to aizsargājošās īpašības ir ierobežotas, un sālsskābe kuņģī izdalās par daudz, tad var rasties gļotādas bojājums, kuņģis tiek kairināts un rodas dažādi gremošanas traucējumi.
Visu var mainīt un novērst! Dzīves veida un sadzīves ieradumu maiņa. Uzmanība jāpievērš pārtikas produktiem, ko lietojam ikdienā, kas veicina simptomu rašanos vai pasliktina stāvokli, no tiem būtu jāatsakās. Vairāk laika vajadzētu veltīt pašam ēšanas procesam, tādā veidā barībai labāk sagremojoties. Jāizvairās no ēšanas vēlās vakara stundās, kad gremošanas sistēmas darbība jau ir mazinājusi savu slodzi. Mācīties atpūsties un atslābināties no ikdienas stresa arī veicina gremošanas uzlabošanos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties