Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:705366
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS   
  CILVĒKS UN EMOCIJAS   
  STRESS   
  NOBEIGUMS   
  IZMANOTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS   
Darba fragmentsAizvērt

Īpašu, ļoti svarīgu cilvēka iekšējās dzīves pusi veido emocijas un jūtas. Paša subjekta iekšēja pasaules ticamība un acīm redzamais, nozīmē vispirms emocionālo realitāti, realitātes pārdzīvošanu. Mēs visi katrā brīdī atrādamies noteiktajā emocionālajā stāvoklī, pārdzīvojām noteiktās jūtas.
Visiem ir zināma emociju daudzveidība: prieks, bēda, bailes, niknums, izbrīns, skumjas, uztraukums, apbrīnojums, nicināšana utt. Jūtu pasaule pārņem visas mūsu dzīves sfēras – attiecības ar citiem, mūsu darbību, saskari un izzināšanu. Cilvēka darbības īpašā sfēra – māksla, kas tieši pavērsās pie cilvēka jūtām un emocijām.
Emocijas izpilda ekspresīvo (izteiksmīgo) funkciju. Ļoti bieži tos pavada perifērijas rakstura organiskās izmaiņas (nosarkums, nobalēšana, elpas, sirds darbības paātrināšana utt.), ka arī emocijas izpaužas tā saucamajās izteiksmes kustībās (mīmika – sejas kustības, pantomīma – visas ķermeņa kustības, vokāls – balss tembrs un intonācija). Ikdienas dzīvē skatoties uz izteiksmes kustībām, mēs pietiekami precīzi uztveram un vērtējam izmaiņas apkārtējo cilvēku emocionālajā stāvoklī un noskaņā.
Emocijas, izpildot novērtēšanas funkciju, tieši pārdzīvošanas procesā novērtē un izpauž priekšmetu un situāciju nozīmīgumu. Emocijas ir valoda, signālu sistēma, ar kuru palīdzību subjekts uzzina par notiekoša nozīmīgumu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties