Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:947222
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  UZŅĒMUMA APRAKSTS    3
2.  ORGANIZĀCIJAS MĒRĶI    3
3.  UZŅĒMUMA IEKŠĒJĀ VIDE    5
4.  UZŅĒMUMA ĀRĒJĀ VIDE    8
5.  KOMUNIKĀCIJAS PROCESS UZŅĒMUMĀ    13
6.  MOTIVĀCIJA    14
7.  UZŅĒMUMA KONTROLES SISTĒMAS ANALĪZE    16
8.  UZŅĒMUMA SOCIĀLĀ ATBILDĪBA    17
  SECINĀJUMI    19
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    20
Darba fragmentsAizvērt

Statoil uzņēmums dibināts 1972. gadā un ir pilnībā integrēts enerģētisks uzņēmums, kas darbojas visās ar naftas un gāzes rūpniecību saistītajās jomās, ietverot izpēti, jēlnaftas ieguvi, transportu un pārstrādi, kā arī degvielas mazumtirdzniecību. Statoil pieder degvielas uzpildes staciju tīkls Dānijā, Norvēģijā un Zviedrijā, kā arī Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Īrijā un Polijā. Statoil Baltijā ienāca deviņdesmito gadu sākumā ar modernām un augsta servisa līmeņa degvielas uzpildes stacijām. Šo gadu laikā Statoil ir kļuvis par vadošo un tirgus tendences nosakošo uzņēmumu Latvijā.
Statoil var lepoties ar lielāko degvielas uzpildes staciju tīklu Baltijā. Tās ir ne tikai modernākās tehnoloģijas Eiropā, augsta klientu apkalpošanas kultūra ar optimālu staciju izvietojumu, drošība un saudzīga attieksme pret apkārtējo vidi, bet arī bagātīgs augstvērtīgu autopreču un plaša patēriņa preču klāsts.
Šodien Latvijā Statoil pieder 47 pilna servisa degvielas uzpildes stacijas – 31 Rīgā un vēl 16 Latvijas lielākajās pilsētās, kā arī 5 automātiskās degvielas uzpildes stacijas. Statoil vienmēr ir rūpējies gan par augstas kvalitātes degvielas piegādi, gan arī par to, lai stacijas būtu mājīgas un ērtas, lai klientus sagaidītu laipni un atsaucīgi darbinieki un lai būtu pieejamas visdaudzveidīgākās autopreces un pakalpojumi.
Labam misiju formulējumam ir jābūt unikālam un konkrētam. Tam ir jāizceļ organizācijas īpatnības un darbības mērķi. Ja misijas formulējumu var attiecināt arī uz kādu citu uzņēmumu, tad tas nav pietiekami rūpīgi izstrādāts. Misijas formulējums tiek pārskatīts katra stratēģiskās vadīšanas cikla sākumā, taču reāli tas tiek mainīts tikai tad, kad uzņēmums maina savu darbības veidu vai tirgus nišu. Tas parasti notiek, būtiski izmainoties ārējiem apstākļiem vai iekšējai videi.
Statoil misijas formulējums skan sekojoši: ,,Mūsu galvenais mērķis ir apmierināt klientu patēriņa prasības, sniedzot viņam augstākās kvalitātes preces un pakalpojumus atrodoties īstajā laikā un vietā. Mēs tiecamies pēc peļņu nesošas darbības, ņemot vērā īpašnieku un patērētāju cerības un vēlmes.”
Mērķi tiek izstrādāti, lai īstenotu organizācijas misiju. Misija ir savā ziņā orientieris visai kompānijas darbībai. Tā nosaka organizācijas darbības virzienus. Tā kā Statoil kompānijas darbības virzieni ir vairāki, gribētos izvirzīt vairākus kompānijas mērķus:
Būt visefektīvākajam naftas un gāzes pārstrādātājam gan Eiropa, gan arī visā pasaulē. Šo mērķi Statoil plāno sasniegt izmantojot jaunākās un modernākās tehnoloģijas naftas un dabas gāzes ieguvē, kā arī pārstrādē;
Organizācijas un ārējās vides savstarpējas attiecības, kas nosaka uzņēmuma darbību. Statoil mērķis: veselības un vides aizsardzība un drošība. Naftas ieguves bizness rada dažādus kaitējumus apkārtējai videi, ja naftas ieguves un pārstrādes procesā tiek pieļautas dažādas kļūdas, piemēram, naftas noplūde jūrā rada lielus kaitējumus dabai, iet bojā daudzas dzīvnieku sugas. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1209207
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties