Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:947199
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.09.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Doktrīnas. Tiesību doktrīna - tiesību teorija, koncepcija, ideju vai pat to autoru viedoklis, kuri nodarbojas ar juridisko problēmu risināšanu.30 Dažādu nāciju augstākās kvalifikācijas zinātnieku viedokļus kā papildus avotus tiesību normu noteikšanai. NO ANO Statūtu 38. Panta 1.d daļas izriet, ka tiesa kā starptautisko tiesību palīgavotu izmanto visaugstākās kvalifikācijas zinātnieku doktrīnas. Patlaban zinātnieku un ekspertu doktrīnas pamata izmanto starptautisko tiesību dažādu interpretāciju noskaidrošanai. Zinātnieki nerada starptautiskās tiesības. Fiziski kā eksperti viņi, protams, to dara savu valstu uzdevumā, ekspertu grupās starptautiskajās konferencēs sagatavojot starptautisko līgumu projektus. Zinātnieku radītās tiesiskās idejas pārtop par starptautisko tiesību normām un principiem, vienīgi, ja valstis nostiprina tās starptautiskajās tiesībās. Izcilu autoru viedoklim par starptautisko tiesību būtību, bez šaubām, bija daudz lielāka nozīme pagātnē nekā tagad. Doktrīna bija tiesību pamatavots romāņu-ģermāņu tiesībās kopš romiešu tiesību laikiem līdz XIX gs., kad par tiesību pamatavotu kļuva likums.31
Nobeigums.
Starptautiskās tiesības apvieno un sevī ietver visas pasaules valstu juridiskās attiecības. Starptautiskās tiesības, attīstoties pasaules ekonomikai un sociālajai izaugsmei, ieņem arvien svarīgāku vietu tiesību jomā. Manuprāt, ne tālā nākotnē, starptautisko tiesību nozīme krasi palielināsies un , iespējams, pat nomāks katras valsts individuālās tiesības, jo starptautiskie sakari pieņemas spēkā un to nozīmei ir tendence pieaugt.
Tiesību avots ir parādība, no kuras rodas tiesības.
Īpatnējie tiesību avoti mūsdienās tiek pārņemti no tiesību sistēmām, kur tās ir vēsturiski izveidojušās.
Tiesību zinātnē nav vienotas tiesību avota jēdziena un tiesību sistēmas jēdziena izpratnes.
Nākotnē, saistībā ar globalizāciju, kulturālo izmaiņu un zinātniski tehniskās attīstības procesiem, izmaiņas sabiedriskajās un tiesiskajās attiecībās noritēs daudz straujāk nekā pagātnē, iespējams, būs arvien vairāk nepieciešams vērsties pie šiem tiesību avotu veidiem, jo normatīvo aktu normas var morāli novecot mainīgajā sabiedrībā daudz ātrāk.
Sasniedzot noteiktu atzīšanas līmeni, zināms starptautisko tiesību princips kļūst par pamatprincipu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1324998
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties