Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:683737
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS

Sporta aerobika ir salīdzinoši jauns sporta veids, kas ātri attīstās un iegūst arvien lielāku popularitāti visā pasaulē. Katru gadu sacensību noteikumi tiek pilnveidoti un kļūst sarežģītāki. Palielinās konkurence starptautiskajā arēnā. Ir izveidotas vairākas sporta aerobikas komerciālās federācijas ar ļoti augstiem biedru maksājumiem. 1993.gadā starptautiskā Vingrošanas federācija organizēja sporta aerobikas tehnisko komiteju, lai sacensībās varētu piedalīties ari valstis, kuru federācijas nevar daudz maksāt. Visas valstis, kuras bija starptautiskās Vingrošanas federācijas biedri, automātiski iekļuva arī tehniskajā komitejā. Sacensības tiek organizētas reti, un tie ir Eiropas un Pasaules čempionāti.
Sporta aerobika ir ievērojama ar to, ka tā paildzina sportista sacensību darbību. Ar sporta aerobiku bieži nodarbojas citu sporta veidu sportisti, un sacensībās piedalās dalībnieki līdz pat 30-35 gadu vecumam.
Zinātniskās literatūras par sporta aerobikas tehniku, mācību metodiku, kompozīcijas sastādīšanu pasaulē gandrīz nav. Treneru darbā galvenokārt tiek izmantota sporta un mākslas vingrošanas literatūra.
Kopš 1993.gada tiek organizēti Latvijas čempionāti. Latvijas sportisti piedalās arī starptautiskajās sacensībās: Eiropas un Pasaules čempionātos. Tomēr Latvijā šis sporta veids ir maz attīstīts. Latvijā ar šī sporta veida problēmu risināšanu nodarbojas Latvijas Vingrošanas federācija.

1. SPORTA AEROBIKA

Sporta aerobika ir sporta veids, kurā tiek demonstrēta spēja izpildīt nepārtrauktu un augsti intensīvu vingrojumu kompleksu, izmantojot tradicionālās bāzes aerobikas kustības un dažādas grūtības pakāpes elementu kvalitatīvu izpildīšanu mūzikas pavadījumā .
Sporta aerobika ir jauns sporta veids, kurš tika izveidots, bāzējoties uz mūsdienu aerobikas kustībām. Aerobika, kā veselības sistēma bāzējas uz neaugstas intensitātes fiziskiem vingrojumiem, iedarbojoties pamatā uz sirds asinsvadu un elpošanas sistēmu funkcijām.
Sporta aerobikas sacensību vingrojums, tas ir koordinēti sarežģīto un intensīvo kustību kopums, kurā iekļauti aerobikas, sporta un mākslas vingrošanas elementi .


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1191300
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties