Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:413609
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sociālās izmaiņas un to ietekme uz ģimeni.

Pēdējos 15 gados sociālie apstākļi Latvijā ir ļoti mainījušies, bet cilvēku apziņa pamatā palikusi tāda pati. Cilvēki saglabā uzticību veciem uzskatiem, agrākās sociālās iekārtas priekšstatiem par cilvēci. Izmaiņas apkārtējā vidē, jaunās prasības un noteikumi ietekmē cilvēkus, un viņi ir spiesti pielāgoties jaunajai sabiedrības iekārtai.
Sabiedrībā notiekošie procesi šodien vairs neļauj ģimenei eksistēt kā izolētai grupai, kura rēķinās tikai ar saviem noteikumiem.
Mūsu sabiedrību veido ģimenes, un ģimene nav tikai tās locekļu vai sastāvdaļu summa, tā ir dzīvs veidojums ar savu pašas identitāti. Ģimeni var uzskatīt par sistēmu, un kā tādai tai piemīt daudzas citām sistēmām (valsts, profesija u.tml.) raksturīgas iezīmes. Ģimeņu attīstību ir ietekmējusi vēsture un ekonomiskie apstākļi. Tas, kādi- cik labi – mēs esam šobrīd, zināmā mērā atkarīgs no mūsu ģimenēm. Diemžēl mantojumā visbiežāk nodod slikto. Arī mūsu ģimenēs.
Sociāli nelabvēlīga ģimene - ģimene, kura nenodrošina pietiekamu bērna aprūpi vai vajadzību pēc pārtikas, dzīves vides, veselības aprūpes, izglītošanas jomās, vai augstākminēto apstākļu, kā arī vecāku uzvedības rezultātā pastāv tiešs apdraudējums bērna veselībai vai dzīvībai.
Ģimenes pēc struktūras var iedalīt :
1) funkcionālās,
2) nefunkcionālās.
Pētījums liecina, ka Latvijā 93 % ģimeņu ir nefunkcionālu. Tāpēc apkārt ir tik daudz nelaimīgu cilvēku, šķirtu ģimeņu. Tikai 7% laulību ir harmoniskas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties