Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:201490
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darba izdegšanu var raksturot kā zemapziņas traucējumus, ko izraisa darba stress, un tas var izraisīt dažādus negatīvus faktorus un sekas darbiniekiem un to organizācijai. [3] Ir iespējams identificēt trīs faktorus, kas visnoteiktāk raksturo darba izdegšanu: nogurums, cinisms un profesionālās efektivitātes neesība. [2] Katrs darba izdegšanas faktors ir saistīts ar pārējiem diviem, un viens bieži noved pie cita; tomēr nogurums ir pirmā faktora parādīšanās, kam seko cinisms kā reakcija uz nogurumu. Darba izdegšanai neskaitāmas nelabvēlīgas sekas organizācijai un tās darbiniekiem. Organizatoriskā līmenī tiek konstatēts, ka darbinieku izdegšana ir saistīta ar nodevumu kavējumiem, pienesumu neefektivitāti un nepietiekamu darba sniegumu. Runājot par fizisko un garīgo veselību, daudzi pētījumi ir parādījuši, ka izdegšana ir saistīta ar galvassāpēm, 2. tipa cukura diabētu, sirds un asinsvadu problēmām, bezmiegu, depresiju un trauksmi.

Es personīgi ar izdegšanu esmu saskārusies vairākkārt – tam pamatā ir bijusi netaisnības izjūta un sajūta, ka vadība mani nenovērtē. Šeit gan ir jāmin, ka viens no manas personīgās izdegšanas cēloņiem ir bijušas daudzas manas individuālās problēmas. Mans personīgais risinājums ir bijis terapija. Ņemot vērā sabiedrībā valdošo stigmu par psiholoģisko veselību, es varu apgalvot, ka šis risinājums ir efektīvs, taču tas ir viens no pamatīgākajiem soļiem, kas cilvēkam jāsper ceļā uz labāku psiholoģisko veselību.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties