Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:936190
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šis pētījums ir veikts, lai noskaidrotu viena no iecienītākajiem cilvēku atpūtas veidiem – kinofilmu skatīšanās – reitingu dažādām cilvēku grupām. Pētījuma laikā raspondentiem tika uzdoti jautājumi par kinofilmām. Respondentiem uzdotie jautājumi norādīti atskaites beigās.
Kinofilmu un to noteiktu žanru popularitāte, kā arī ar to saistītās sakarības un tās ietekme uz televīzijas un kinoteātru repertuāru. Kā dažādās cilvēku vecuma grupās pieaug vai samazinās reitings dažadiem kinofilmu žanriem.

Pētījuma objekts.

Rīgas iedzīvotāji vecumā no 20 līdz 70 gadiem, aptaujāto skaits 50 cilvēki. Respondenti tika izvēlēti pēc 5 vecuma grupām, 20-30 gadi, 30-40 gadi, 40-50 gadi, 50-60 gadi, 60-70 gadi. Katrā cilvēku grupā pa 10 cilvēki.

Pētījuma priekšmets.

Mākslas filmu pieprasījuma sakrišana ar piedāvājumu.

Pētījuma mērķis.

Noskaidrot vai skatītāju vēlmes sakrīt ar kinofilmu piedāvājumu, kā kinoteātros, tā arī televīzijā un kāds ir kinofilmu reitings dažāda vecuma cilvēku grupu vidū.

Uzdevumi.

Izstrādāt aptaujas jautājumus, veikt iedzīvotāju aptauju, izpētīt dokumentus (šinī gadījumā televīzijas programma un kinoteātru repertuārs vienas nedēļas ietvaros) ar nepieciešamajiem datiem un pēc to analīzes sastādīt atskaiti par veikto pētījumu.

Hipotēze.

Kinofilmu žanra izvēli nosaka cilvēka vecuma grupa, kā arī vecums nosaka kinoteātru apmeklēšanas biežumu. Žanri, ko izvēlas sievietes un vīrieši atšķiras. Vajadzētu sakrist tam pieprasījumam, ko vēlas redzēt respondenti, ar to, ko piedāvā televīzija un kinoteātri.
Pētījuma metodes.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties