Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:748939
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.09.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 41 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA NODOKĻA DAĻĒJA SAMAZINĀŠANA    5
2.  PALĪDZĪBA DZĪVOKĻA JAUTĀJUMU RISINĀŠANĀ    8
3.  VALSTS NODROŠINĀTAS JURIDISKĀS PALĪDZĪBAS SNIEGŠANA    11
4.  ATBRĪVOŠANA NO VALSTS NODEVAS UN TIESAS TIESĀŠANĀS IZDEVUMU SAMAKSAS    21
  KOPSAVILKUMS    23
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    25
Darba fragmentsAizvērt

6. Lai nodrošinātu ģimenēm (personām) ar līdzvērtīgu ienākumu un materiālo stāvokli tiesības pretendēt uz maznodrošinātas (ģimenes) personas statusa saņemšanu, saņemt līdzvērtīgu sociālo atbalstu noteiktās dzīves situācijās, pēc darba autors domām, valstiskā līmenī ar tiesību aktu būtu jānosaka vienots pamatkritērijs maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa iegūšanai, kas (līdzīgi kā tas tiek noteikts trūcīgas ģimenes (personas) statusa iegūšanas gadījumā) būtu piesaistīts valsts noteiktam ģimenes (personas) ienākumu un materiālā stāvokļa līmenim, kuru nepārsniedzot, ģimene (persona) tiktu atzīta par maznodrošinātu, kā arī kārtību, kādā novērtējami ģimenes (personas) ienākumi un materiālais stāvoklis.
Savukārt, lai nodrošinātu ģimenēm (personām), kuras saskaņā ar valsts tiesību aktu ir atzītas par maznodrošinātām, katra pašvaldība, ievērojot savas pašvaldības maznodrošinātu iedzīvotāju vajadzības, sniegtu tiem pašvaldības saistošajos noteikumos noteikto sociālo atbalstu, kas katrā Latvijas pašvaldībā var būt atšķirīgs atkarībā no attiecīgās pašvaldības iedzīvotāju pamatvajadzību izpētes.
Ir vērtējams, vai valstiskā līmenī ir nosakāms konstants vai diferencēts maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa iegūšanas pamatkritērijs, izdalot vairākas mazaizsargātu personu sociālās grupas, kas būtu atzīstamas par maznodrošinātām, vai tomēr šī prerogatīva ir piešķirama pašām pašvaldībām.
Personu grupas, kuras Latvijas likumdevējs ir izdalījis un atzinis par atbilstošām sociāli mazaizsargātu personu grupas statusam, ir īpaši pakļautas augstam sociālajam riskam, tādēļ Latvijas pašvaldībām, izstrādājot kritērijus maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanā pašvaldībā, ir jāņem vērā sociālos riskus, kuriem pašvaldības iedzīvotāji ir pakļauti vai var tikt pakļauti. Praksē pastāv lielāka varbūtība, ka sociāli mazaizsargātu personu grupas pārstāvji varētu pretendēt uz trūcīgas vai maznodrošinātas (ģimenes) personas statusa saņemšanu pirmām kārtām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1387511
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties