Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:320176
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.12.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Tomēr jāatzīst, ka tikmēr Latvijā ir mēģināts domāt par atsevišķām iedzīvotājugrupām, piemēram, „darba ņēmēji un pašnodarbinātas personas, kuras vienlaikus ir asistenta pakalpojuma sniedzēji, var pretendēt uz dīkstāves pabalstu; bezdarbnieka palīdzības pabalsts 180 eiro apmērā, bet to iespējams saņemt tikai četrus mēnešus; dīkstāves palīdzības pabalsta zemākais slieksnis 180 eiro; krīzes pabalsta piemaksas 50 eiro par katru aprūpē esošu bērnu; uz laiku noteikti elastīgāki nosacījumi bezdarbnieka statusa iegūšanai un pagarināts laiks īslaicīgu darbu veikšanai; pagarinās vecāku pabalstu izmaksu personām, kas krīzes dēļ nevar atgriezties darbā; Eiropas Savienības finansētais atbalsts trūcīgiem un maznodrošinātajiem turpinās.”
Pašvaldības iespēju robežās nodrošina brīvpusdienas bērniem. Katrā pašvaldībā tas notiek atšķirīgi – citās pašvaldībās tiek piešķirtas pārtikas pakas, citur pārtikas iegādes taloni, citur siltas pusdienas ar piegādi dzīvesvietā.Darba autores pašvaldībā pieņemts lēmums līdz mācību gada beigām “nodrošināt brīvpusdienas Jaunpiebalgas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušo 1.-9.klases izglītojamo ēdināšanai, trūcīgām, maznodrošinātām vai daudzbērnu ģimenēm (neatkarīgi no minēto izglītojamo izglītības ieguves formas vai vietas), kā arī šo ģimeņu 1.5-6gadīgo bērnu, nodrošinot silto pusdienu piegādi, atbilstoši Jaunpiebalgas novada Sociālā dienesta sagatavotajam sarakstam”.
Ņemot vērā, ka pasaulē šāda veida un apjoma krīze kā masveida saslimšanas ar Covid - 19 ir pirmo reizi, šobrīd nav zināms kā tā ietekmēs sabiedrību kopumā un atsevišķas sociālā dienesta mērķa grupas. Tomēr, pēc autores domām, sociālo dienestu darba apjoms palielināsies, jo sekas varētu būt dramatiskas.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1382506
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties