Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:682055
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.08.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Snovbords ir iedalīts trijās lielās kategorijās: Slaloms, Snovbordkross un Frīstails. Katrai no disciplīnām vajag piemērotu tehniku un katrā kategorijā vajag dažada cietuma zābakus. Cietie zābaki, līdzīgi kalnu slēpošanas zābakiem, ir domātie liela leņķa pagriezieniem, un stāvām nogāzēm. Mīkstie zābaki, kuriem ir elastīgāka iesējuma sistēma, ir domāti lielākai kustībai un labiem manevriem, kur absolūta precizitāte nav nepieciešama. Lielākā daļa braucēju izmanto mīkstos zābakus.

Slaloms
Slaloms ir ātruma disciplīna, kur sāncenši brāžas nost no kalna, atveroties metāla vārtiņiem iedarbinot pulksteņa mehānismu. Kurš īsākā laikā nobrauc no kalna, vinnē sacensības.
Milzu slaloms
Līdzīgi slalomam, tikai vārtiņi ir lielāki, lai braucējs varētu izdarīt daudz izvērstākus pagriezienus. Milzu slalomā sacensība ir garāka un vārtiņi atrodas tālāk vieni no otra. Braucēji brauc daudz lielākos ātrumos. Lielāka ātruma dēļ, taktika un pārliecinoša braukšana spēlē lielu lomu šajā disciplīnā.
Paralēlais slaloms
Divi braucēji paralēlās trasēs brauc blakus viens otram. Kas vinnē sacensību, tiek nākamajā posmā. Paralēlais slaloms piedod asumu sacensībai. Paralēlajā slalomā uz laiku netiek skatīts.
Frīstails
Frīstails var tikt iedalīts trijās kategorijās: rampā (half-pipe), ceturtdaļrampā (quarter pipe) un big airā (big air).
Rampa/Ceturtdaļrampa
Rampa ir perfekts rotaļlaukums cilvēkam ar snovbordu. Rampā braucējs brauc no vienas malas uz otru, rampa ir apmēram 100 metrus gara un 15 metrus plata un vidējais slīpums ir 17 grādi, sienas ir 4 metrus augstas. Braucēji laižas lejā no ramps un izpilda labus manervus. Daži triki ir aizņmti no tādiem sporta veidiem kā skeitbords, bet daži ir izdomāti snovbordam. Ar katru dienu jauni un sarežģīti triki tiek izdomāti. Braucēji trikus izpilda pa vienam, tiesneši viņus novērtē, dodot katram punktus, atkarībā kādus trikus viņi izpilda.
Big airs
Nosaukums izsaka visu. Uztaisi labu lēcienu.Pieliec tikai labu ieskrējienu, nolaišanās vietu un daudz mūzikas. Un aiziet. Kustības kļūst mežonīgākas ar katru gadu, impossible (tas ir triks) kļūst par standartu. Apgāztie manevri ar daudz grūtākām kombinācijām – sagrieztām, dažādiem tvērieniem, reversām nolaišanām un griezieniem nodrošina labu uzjautrinājumu. Tiesneši dod punktus par triku sarežģītību.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1119015
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties