Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:754189
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Republikas teritoriju aptver plašs vides kvalitātes novērojumu tīkls, kas sniedz informāciju par vides kvalitāti teritorijā ar atšķirīgu antropogēno slodzi. Šāds tīkls tika organizēts 1975. gadā, tomēr pirmie vides kvalitātes novērojumi sākti jau 1943. gadā. Vides kvalitātes novērojumu stacijas ir veidotas kompleksi ar meteoroloģiskajām stacijām un posteņiem, ievērojot upju baseina principu. Vides kvalitātes novērojumu tīkls veic virszemes ūdens kvalitātes, atmosfēras gaisa kvalitātes, radiācijas novēro­jumus un pārrobežu piesārņojuma kontroli.
Gaisa monitoringa tīkls Latvijā tiek veidots, ņemot par pamatu ES noteiktās vadlīnijas.
Viens no svarīgākajiem jautājumiem šāda monitoringa tīkla izveidē bija izvēlē­ties tādu aparatūru, kas spēj nodrošināt ES izvirzītās mērījumu kvalitātes prasības. Līdz pat 1997. gadam Latvijā tika lietotas pirmās paaudzes gaisa analīzes metodes, kas tika attīstītas pirmajos pēckara gados un kas balstījās uz paraugu ņemšanu un to ana­līzi laboratorijā ar t. s. slapjās ķīmijas metodēm. Kaut arī sešdesmito gadu beigās jau bija pieejama automātiskā otrās paaudzes aparatūra, Latvijā tā netika ievesta.
Valsts Hidrometeoroloģijas pārvaldes izvēlētā aparatūra ir izgājusi atbilstības pārbaudes attiecīgās Eiropas vides institūcijās un pilnībā atbilst ES prasībām.
Gaisa piesārņojums ar smagajiem metāliem tiek noteikts Ķengaragā, Rīgas centrā, Liepājā, fona līmenī Rucavas un Zosēnu stacijās.
1998. gadā Rīgā (Ķengarags) smago metālu saturs nepārsniedza maksimāli pieļaujamo koncentrāciju un bija zemāks nekā 1993.-97. gadā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1215390
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties