Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:829711
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Skola ir organizācija, kuras galvenais mērķis ir veicināt harmoniskas personības attīstību, ar to saprotot: “cilvēku, kurš savā attīstībā un darbībā saskaņo gan individuālās dzīves, gan sabiedriskās dzīves vajadzības, gūst gandarījumu un piepildījumu katrā no tām, apzinās savas dzīves jēgu un, nezaudējot vērtību orientierus, spēj nepārtraukti mainīties līdz ar apkārtējās pasaules pārmaiņām, kā arī pats pārveidot šo pasauli, saskaņojot savas un citu vēlmes, vajadzības un iespējas.”
Lai šāda personība veidotos, ir nepieciešama sekmīga skolotāja un skolēna, skolotāja un vecāku, skolēna un vecāku sadarbība. Kā ceturtais nozīmīgais sadarbības posms ir jāmin skolotāju kolektīva un skolas vadības (direktora) sadarbība, kas ietekmē attiecības kolektīvā, darba kvalitāti, piemēram, jaunāko metožu, jaunāko tehnoloģiju izmantošanu skolā. Direktoram ir daudz un dažādi uzdevumi skolā, bet kā nozīmīgāko jāmin skolotāju, skolas personāla motivēšanu labākam darbam, kas cieši saistīts ar profesionālās meistarības paaugstināšanu.
Aplūkojot dažādus avotus, var secināt, ka motivācijas definīcijas un izpratnes ir dažādas. Piemēram, dr. psych., asoc. prof. V. Reņģe uzskata, ka motivācija: “Parasti apzīmē cilvēka iekšējos psihiskos spēkus, kuri mudina viņu darboties. Ar motivāciju cieši saistīti jēdzieni kā “vajadzības”, “dziņas”, “tieksmes”.”

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1217791
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties