Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:582402
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  VAI VADĪTĀJAM JĀBŪT PRASMĪGAM UN PRASĪGAM    4
  VADĪTĀJS KONFLIKTA SITUĀCIJĀS    5
  KONFLIKTA ATTĪSTĪBA    7
  KONFLIKTA RISINĀŠANAS METODES    9
  STRESS KĀ KONFLIKTA IZRAISĪTĀJS    9
  STRESA SAMAZINĀŠANAS IESPĒJAS    10
  NOBEIGUMS    12
  LITERATŪRAS SARAKSTS    13
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir vadītājs? Pedagoģijas terminu skaidrojošā vārdnīcā tiek skaidrots, ka vadītājs ir „cilvēks, kas organizē un vada kādu pasākumu, kolektīva vai iestādes darbu u.c. un ir atbildīgs par attiecīgā procesa norisi un sekām.” [3.,183]
Skolas direktors ir skolas kolektīva vadītājs un atbildīgs par skolas darba organizāciju un tā rezultātiem. Viņa galvenā funkcija ir vadīt skolu, rosināt pedagoģisko kolektīvu radošam darbam. Direktors darbojas sistēma „cilvēks – cilvēks”. Vienlaikus viņš ir „priekšnieks” un „padotais”.[5.,195]
Šajā darbā tiks runāts par vadītāju konfliktu un stresa situācijās. Mūsdienās ik uz soļa ir konflikti, tāpēc vadītajam ir jādara viss iespējamais, lai šos konfliktus novērstu. Tāpat arī stresa situācijās ir jādomā ar skaidru galvu, lai spētu pieņemt svarīgus lēmumus. Jābūt prasmīgam vadītājam, lai tiktu gala ar visām problēmām, kuras nostājušās ceļā.
„Prasmīgi vadītāji vada apstākļus un veido nākotni. Neprasmīgi vadītāji pakļaujas apstākļiem un pakļaujas nākotnei.” [4.,27]
Uz šo jautājumu var atbildēt viennozīmīgi, ka jā. Ja vadītājs nebūs prasmīgs savā joma, tad viņam nepalīdzēs vairākas augstākas izglītības. Par vadītāju nevar iemācīties, par vadītāju ir jābūt. Līdz ar to ir jābūt attiecīgam spējām un prasmēm, lai bez problēmām vadītu savus padotos. Ar ko tad atšķiras prasmīgais vadītājs no neprasmīgā!?
Abus tipus salīdzinot mēs varam saskatīt, kuram tad no šiem vadītajiem ir vislielākie konflikti darba kolektīvā, kā arī visvairāk stresa situāciju. Vai tam vadītājam, kurš domā par nākotni, vai tas, kurš domā par izdzīvošanu („savu vietu zem saules”).

Protams, vadītajam ir jābūt arī prasīgam pret saviem padotajiem. Jo padotajiem ir jāzin sava vieta un jārespektē direktora prasības. Bieži vien arī tādēļ rodas konflikti, jo organizācijas vadītājs nav prasīgs, vai vispār nav izvirzījis savas prasības. Līdz ar to padotie vēlāk nesaprot, ko no viņiem grib panākt.
„Skola ir audzināšanas iestāde. Tajā ir paaugstinātas prasības cilvēku savstarpējas saskarsmes kultūrā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1214861
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties