Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:258251
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
  Uzdevumu nostādne    5
  Teorētiskā daļa    7
  Praktiskā daļa    9
  Rezultātu apraksts un secinājumi    10
  Izmantojamās literatūras saraksts    14
Darba fragmentsAizvērt

Kursa darba mērķis bija apskatīt un realizēt divus pamatuzdevumus, tas ir situācijas imitācijas modelis un rindas situācijas modelis. Situācijas imitācijas modeļa tika apskatīti avīžu vai žurnālu iepirkšanas uzdevums. Rindas situācijas modeļa mēs apskatījām rindu situācija veikalā, ēdināšanas iestādēs, ceļā vai dažādās citās masu apkalpošanas sistēmās vai ražošanas uzņēmumus. Viss darbs tika realizēts EXCEL vidē.
Modelēšanas mērķis ir reālo objektu attelošāna uz matemātiskas valodas, kas palīdz saņēmt precizāko izstēli par viņa svarigakajām īpašībam, tāpāt arī var uzminēt nākotnes notikumus, saņēmt jaunus rezultātus un paradības.
Šajā darbā mēs apskatījam divu veidu modeļus:
Pirmais veids, tas ir situāciajs imitācijas modelis, kur mēs aprēķinājam dienas vidējo peļņu un noteicām labāko iepirkšānas stratēgiju, kas nodrošināja mums labāko alternatīvo dienas peļņu.
Otrajā veidā, mēs apskatījam rindas situācijas modeļi, kur mēs modelējam sistēmas darbu līdz momentam, kad beigsies piektā pieprasījuma apkalpošana kanālā K1, ka arī tika apreķināti dažādi izējas raksturojumi.
Avīžu kioska pārdevējs katru dienu pasūta n laikraksta “.” eksemplārus. Atkarībā no laika apstākļiem, aktuālo notikumu atspoguļojuma un citiem faktoriem pieprasījums pēc laikraksta katru dienu svārstās. Pieprasījuma varbūtību sadalījums ir dots. Pārdevēja peļņa no katra pārdotā laikraksta ir k santīmi, bet katrs nepārdotais laikraksts rada m santīmu zaudējumu. Izmantojot imitācijas metodi, noskaidrot, kāda būs pārdevēja peļņa un alternatīvā peļņa, ja katru dienu tiks pasūtīti n1, n2 vai n3 (trīs stratēģijas) laikraksta eksemplāru c dienu laikā. Kāda būs vidējā peļņa dienā? Kādu eksemplāru skaitu dienā jūs ieteiktu pārdevējam iegādāties? Jaizvēlas labāka iepirkšanas strateģija, kas nodrošina lielāku peļņu!…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties