Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:712433
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kāda ir šī sieviete? Apzinīga vai gudra? Domāju, ka vairāk gudra, jo viņa saprot, ka viņa nevarēs būt laimīga tur, kur kāds cieš. Stipra sieviete nolemj atgriezties pie ierastas dzīves, turpināt smaidīt un jokot kā viņa prot, bet dziļi sirdī pārdzīvot par vientulību. Vēl divas iezīmes, kas parādījās šajā sievietes tēlā ir viņas prasme slēpt savas sirds pārdzīvojumus, kā arī būt lepnai savā vientulībā, nekā ar tādu cilvēku, kurš viņu nesaprot vai nav viņas vērts.

Noskatoties trīs 80.gadu sākuma mākslas kinofilmas, kur galvenajās lomās bija sievietes, varu secināt, ka sievietes tika attēlotas gudras, pašpārliecinātas, pievilcīgas un, pats galvenais, neatkarīgas. Priekšplānā vairs netika izvirzīta sieviete-saimniece. Priekšplānā izvirzās sievietes jūtu pasaule, psiholoģiskie pārdzīvojumi. Tika parādīta sieviete, kurai ir stiprs raksturs. Sieviete ir gatava upurēt, bet darīt to apzināti, ar cēlsirdību un ar aukstu prātu. Dažiem no atspoguļotajiem sieviešu tēliem piemīt viltīgums, kas vijās ar mērķtiecību. Sievietes tēls ir pielīdzināms vīrieša tēlam. Sievietes ir tik savaldīgas, ka tas, varbūt, var atgādināt vīriešus, kuri savus pārdzīvojumus cenšas slēpt.
Salīdzinot ar mūsdienu sievietes tēlu, kas parādās kinofilmās, gribas atzīmēt, ka tīri vizuāli nekas nav mainījies. Galvenajās lomās vairākos gadījumos joprojām spēlē pievilcīgas sievietes. Runājot par sievietes garīgo tēlu, tad jāatzīmē, ka mūsdienu sievietes mēdz rādīt emocionālākus un vājākus pār vīriešiem. Toties sievietes neatkarība joprojām paliek aktuāla. Aktuālas arvien paliek problēmas ar personisko dzīvi un psiholoģiskie pārdzīvojumi.
20.gadsimts bija sarežģīts Latvijas valstij. Cīņas, brīvības un neatkarības tēmas bija ļoti aktuālas. Jācīnās bija ne tikai vīriešiem, bet savā ziņā arī sievietēm. Varbūt tāpēc sievietes 80.gadu sākuma kinomākslā tika atspoguļotas tik stipras un neatkarīgas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties