Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:246232
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sidneja, Austrālija.
Austrālijas kontinentā atrodas viena valsts – Austrālijas Savienība. Tā ir moderna demokrātiska valsts ar augstu dzīves līmeni. Pēc platības tā ir 6. lielākā valsts uz zemeslodes. Tās galvaspilsēta ir Kanbera, taču lielākā, slavenākā, vecākā un nācijas ekonomiskās varenības koncentrācijas centrs ir pilsēta Sidneja.
Austrālijas kontinents ir viena no senākajām zemes platībām pasaulē. Samērā ticams ir pieņēmums, ka pirmie cilvēki šeit ieradās pāri okeānam no Dienvidaustrumāzijas, 50000 - 70000 gadus atpakaļ. Šīs ciltis izplatījās Austrālijas teritorijā. Vietā, kur šobrīd atrodas Sidneja, apmetās trīs ciltis - Ku-ring-gai, Dharawal un Dharug, kurām bija kopīgas tradīcijas, tomēr katra no tām piekopa atšķirīgus rituālus un tām bija atšķirīgas valodas. Austrālijas iezemiešiem bija bagātīga kultūra - reliģija, vēsture, tiesību un uzvedības normas tika ietvertas sarežģītās ceremonijās.
Sidneja ir nosaukta pēc Sera Filipa Sidneja (Sir Philip Sidney), labi pazīstams dzejnieks un Britu parlamenta loceklis, kuram piederēja 70 akru liels zemes gabals Lielās Majami Upes (Great Miami River) rietumu krastā. Šo zemes gabalu viņam dāvināja Čarlz Stārlets (Charles Starrett) ar nolūku, lai tur uzbūvētu pilsētu - Shelby County apgabala centru. Apkārtne, kur tagad atrodas Sidneja, kādreiz bija bagātīgs medību mežs Shawnee un Miami indijāņu ciemiem. Šo ražīgo apgabalu sāka izmantot kā lauksaimniecības zemes.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties