Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:143957
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Uzņēmumā veikto pārmaiņu raksturojums un rezultāti    4
  Nobeigums    9
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Apkopojot informāciju par uzņēmumā SIA „Sonelli” veiktajām pārmaiņām, autore secina, ka pasaules ekonomikas krīze uzņēmuma darbību ietekmējusi vairāk pozitīvi, kā negatīvi, palīdzot optimizēt salona izdevumus kā telpu noslogojuma, tā darba laiku ziņā.
Izskatās, ka tā sauktie „treknie gadi” bija „iemidzinājuši” vadības modrību un nelika koncentrēties uz optimizāciju, bet gan vienkārši baudīt vieglo peļņu. Uzņēmumā veikto pārmaiņu iemesls – izmaksu samazināšana.
Uzņēmuma vadības oriģinālā pieeja taupības režīmam telpu maksimāla noslogojuma ziņā ir apbrīnas vērta un pierāda, ka, ja vajadzība spiež, var atrast efektīvu risinājumu, lai peļņu nestu katrs uzņēmuma īrētais kvadrātmetrs.
Vadība pauž nožēlu par darbinieku aiziešanu, jo darbu uzteica kā ļoti labi, tā viduvēji meistari, katrs ar savu klientūru, ko paņēma līdzi promejot. Prasmīgi meistari ar savu klientu loku ir zelta vērti, taču tādus atrast un noturēt ir ļoti grūti, lielākoties tie apzinās savu vērtību un bieži vien izmanto savu stāvokli savtīgos un mantrausīgos nolūkos, pat nedaudz pārspīlējot savu nozīmību.
Patreiz salons ir nostabilizējies un praktiski sasniedzis pirmskrīzes finanšu rādītājus.
Tiesa gan nav samazinājusies biežā kadru mainība, kas izskaidrojama ar vadības paviršo attieksmi pret personālu, jo, piemēram, ieviešot pārmaiņas tā pārsvarā rīkojas autoritāri un ne pēc principa „darbība – pārbaude – darbība”, pēc katras darbības neveicot darbinieku apmierinātības maiņas izpētei kā arī lieki netērējot laiku nākotnes vīzijas skaidrošanai. Vadība savu nostāju skaidro ar faktu, ka krīzes apstākļos visi ļoti labi apzinās vienīgo nākotnes vīziju un tā ir „izdzīvot”. Pārmaiņu mērķu sasniegšanas kritēriji krīzes apstākļos, pēc kuriem tika uzraudzītas pārmaiņas, bija uzņēmuma finanšu rādītāji.
Vienīgās pārmaiņas, kas tika realizētas sistemātiski ir modes dizainera produkcijas ieviešana salonā, visas pārējās pārmaiņas notikušas ātri un darbinieku šoka pavadītas, bez pārejas posmiem, taču uzskatu, ka tieši šāda direktīva pieeja sarežģītos krīzes apstākļos ir attaisnojama un patiesībā varētu būt pati piemērotākā, piekopjot autoritāru vadības stilu.
Apjomīgo veikto pārmaiņu izdošanās iemesls – vadības saskaņotais darbs, jo neskatoties uz darbinieku atbalsta trūkumu, uzņēmums ir pārdzīvojis krīzi un nostabilizējies.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties