Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:969590
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Analīzes daļa    5
1.1.  Analīzes praktiskā nodaļa    5
1.1.1.  Uzņēmējdarbības raksturojums    5
1.1.2.  Nozares analīze    6
1.1.3.  Uzņēmuma raksturojums    8
1.1.3.1.  Uzņēmuma vēsture    8
1.1.3.2.  Uzņēmuma stratēģija un mērķi    9
1.1.3.3.  Uzņēmuma struktūra    10
1.1.4.  SIA „Lielzeltiņi” tieši ietekmējošā ārējā vide    10
1.1.5.  SIA „Lielzeltiņi” netieši ietekmējošā ārējā vide    13
1.1.6.  SVID analīze    16
1.2.  Analīzes teorētiskā nodaļa    19
1.2.1.  Uzņēmējdarbības vide    19
1.2.2.  Attiecības starp organizāciju un vidi    19
1.2.3.  Portera piecu spēku modelis    21
2.  Projekta daļa    23
2.1.  Uzņēmuma attiecības ar ārējo vidi    23
2.2.  Portera 5 spēku modelis    24
2.3.  Vides ievērošanas metodes uzņēmumā    27
2.3.1.  Informācijas menedžmenta sistēmas izveidošana    27
2.3.2.  Stratēģijas menedžmenta lietošana    28
2.3.3.  Organizācijas apvienošana, pievienošana, pirkšana    30
2.3.4.  Vides faktoru tiešā ietekme    31
2.4.  Uzņēmuma paplašināšanās ārējā tirgū    33
2.5.  Izrietošie mērķi un izpilde    33
  Secinājumi un priekšlikumi    35
  Bibliogrāfiskais saraksts    37
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un priekšlikumi
Secinājumi
Ekonomiskās krīzes apstākļos, kad valsts IKP krītas un kad valstī palielinās bezdarbs un iedzīvotāji pamet valsti, tiek palielināts PVN nodoklis, kā arī atbalstot uzņēmējdarbību ir akceptēts grozījums par SIA pamatkapitāla prasības samazināšanu.
Pārtikas rūpniecībā ražošanas apjomi ir kritušies, sakarā ar patērētāju pirktspējas samazināšanos, tomēr pārtikas rūpniecība vēljoprojām ir lielākā Latvijā.
Gada laikā saražotās putnu gaļas masa kautmasā 2009. gadā atpalika tikai par 1.3% no 2008. gada saražotās un no visa kopējā saražotās gaļas apjoma Latvijā 28% aizņem putnu gaļa.
Uzņēmums SIA „Lielzeltiņi” , kurš nodarbojas ar putnu gaļas ražošanu ir sācis savu darbību 1994. gadā šobrīd ir viens no tirgus līderiem savā nozarē.
Uzņēmumam ir stabila finanšu sistēma, to var secināt pēc tā, ka katru gadu pieaug apgrozījums un katru gadu uzņēmums darbojas ar peļņu, tomēr tā ir mainīga, kas saistīts ar iedzīvotāju pirktspējas samazināšanos un izmaksu pieaugumu.
Neskatoties uz esošo ekonomisko situāciju Latvijā, uzņēmums „Lielzeltiņi” turpina ieguldīt līdzekļus rūpnīcas modernizācijā, kā arī plāno atvērt jaunu rūpnīcu Krievijā.
SVID matricā uzņēmumam visvairāk atzīmju ir iespēju un spēcīgo pušu apgabalā, kas dod uzņēmumam iespēju domāt par jaunas tirgus daļas iegūšanu. Uzņēmuma lielākie spēki ir tā lielā tirgus daļa, preces kvalitāte, atpazīstamība un sortiments. Uzņēmuma vājākās puses ir peļņas samazināšanās, salīdzinoši augstās izmaksas un jauno darbinieku trūkums. Uzņēmuma lielākās iespējas ir tirgus paplašināšanās ārzemēs. Uzņēmuma lielākie draudi ir konkurences pastiprināšanās, pirktspējas samazināšanās un jauno kvalificēto darbinieku trūkums.
Uzņēmums darbojas patērētāju, industriālajā un starptautiskajā tirgū, taču tā mērķtirgus ir patērētāju tirgus, kur tiek izmantota vertikālās integrācijas stratēģiju un diferencēšanas stratēģiju un tieši konkurē ar vēl 7 putnu gaļas uzņēmumiem un vairākiem pārējās gaļas pārstrādes uzņēmumiem.
Tā kā uzņēmums darbojas pārtikas rūpniecības nozarē, tam ir noteikts patērētāju loks, kā arī uzņēmumam ir noteikts piegādātāju loks, pēc kā var secināt, ka uzņēmums darbojas vismazākās nenoteiktības vidē.

Priekšlikumi
Tā kā uzņēmums Latvijā ir nostabilizējies un aizņem noteiktu tirgus daļu, ir jāaizsargā esošā pozīcija Latvijas tirgū, kā arī jāmeklē jauns tirgus ārpus Latvijas, piemēram, izvērst un paplašināt eksportu uz Baltijas valstīm.
Nozarē trūkstošo jauno speciālistu dēļ, uzņēmuma vadībai būtu nepieciešams piesaistīt jaunu kvalificētu darbaspēku savai nozarei, izveidot jauno darbinieku apmācības.
Lai palielinātu uzņēmuma konkurētspēju, tirgus daļu ir nepieciešams paplašināt produkcijas klāstu, izveidot savu individuālo veikalu tīklu, regulāri modernizēt rūpnīcu, iesaistīties dažādās reklāmas kampaņās, kā arī atbalstīt dažādus kultūras/sporta pasākumus, tādējādi popularizējot savu vārdu.
Lai uzņēmuma vadība varētu pieņemt precīzākus lēmumus un prognozēt ārējās vides ietekmi, nepieciešams izveidot atsevišķu struktūrvienību, kas nodarbotos ar ārējās vides faktoru noteikšanu.
Uzņēmums ir atkarīgs no saviem piegādātājiem. Ja šo ietekmi būtu iespējams mazināt, tas nozīmētu, ka samazinātos izmaksas un dotu priekšrocību attiecībā pret konkurentiem. To var panākt iegādājoties kādu graudu ražošanas uzņēmumu, vai arī izveidot savu graudu iegūšanas lauku.
Lai vieglāk sasniegtu izvirzītos mērķus, jāizveido kontroles sistēmu uzņēmumā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties