Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:973188
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Uzņēmuma darbības apraksts    4
  Mārketinga tiešās ietekmes ārējās vides faktori uz mācību centru SIA “Līderis”    6
  Piegādātāji    6
  Starpnieki    10
  Pircēji    11
  Konkurence    13
  Saskares auditorija    15
  Likumdošana    16
  Nobeigums    17
  Izmantotās literatūras saraksts    18
Darba fragmentsAizvērt

Attīstoties valsts ekonomikai, Latvijai iestājoties dažādās starptautiskās organizācijās, uzņēmumiem nākas saskarties ar dažādiem jauniem apstākļiem, kas ietekmē to darbību. Lai sekmīgāk tiem pielāgotos, nepieciešams labi pārzināt visus faktorus, kas ietekmē uzņēmējdarbību.
Referāta mērķis ir tuvāk iepazīties ar mārketinga tiešās ietekmes ārējas vides faktoru ietekmi uz uzņēmējdarbību, par pamatu ņemot uzņēmumu, kura darbība saistīta ar svešvalodu kursu organizēšanu.
Lai to izdarītu, tiks īsi raksturots pats uzņēmums, un, aplūkojot teorētisko materiālu par tiešās ietekmes ārējās vides faktoriem, līdztekus analizēta uzņēmuma specifiskā darbība saistībā ar teoriju. Papildus tiks minēti arī piemēri no citiem nozares uzņēmumiem, kas sniegs labāku priekšstatu par tiešās ietekmes ārējās vides faktoru lomu uzņēmējdarbībā vispār.
SIA “Līderis” ir vienīpašnieka uzņēmums, kurš tika izveidots 1998.gadā. Uzņēmums nodarbojās ar angļu valodas kursu organizēšanu, kuri galvenokārt tika orientēti uz juridiskām personām. Uzņēmums bija neliels. Pastāvīgi darbā tajā strādāja tikai trīs cilvēki – uzņēmuma īpašnieks, biroja vadītājs un grāmatvede uz pusslodzi. Pasniedzēju skaits mainījās atkarībā no klientu skaita un kursu intensitātes. Galvenais uzņēmuma virzītājs bija biroja vadītājs, kurš veica biroja darbu, meklēja klientus un plānoja kursu organizēšanu.
Uzņēmuma darbības shēma bija šāda: sākoties rudens sezonai, biroja vadītājs apzināja to juridisko personu, kuras varētu būt ieinteresētas savu darbinieku angļu valodas apmācībā, un izsūtīja tām reklāmas materiālus. Pēc tam katram uzņēmumam tika piezvanīts un noskaidrots, vai uzņēmums ir ar mieru savus darbiniekus iesaistīt angļu valodas apmācībā. Jāpiemin interesants fakts, ka no visiem uzņēmumiem, kam tika piezvanīts, mazāk nekā pieci procenti tikai piekrita apmācībai. Tomēr ar to pietika, lai nodrošinātu sekmīgu uzņēmuma darbību. Ja uzņēmums pakalpojumu pirka, ar to noslēdza līgumu, kurā tika atrunāts mācību process, pušu atbildība, pienākumi un tiesības. Vienlaicīgi apmācība notika no piecām līdz astoņpadsmit grupām, bet pasniedzēju skaits svārstījās no trīs līdz sešiem cilvēkiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1113954
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties