Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:160667
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Jumts   
  Savietotie jumti   
  Ūdens novadīšanas sistēmas(Savietotiem jumtiem)   
  Literatūras saraksts   
Darba fragmentsAizvērt

Ar terminu jumts mēs saprotam jumta nesošo konstrukciju un tās se­gumu. Nevar runāt vai nu tikai par konstrukciju, vai tikai par segumu — abi šie jēdzieni ir cieši saistīti. No jumta konstrukcijas un tā slīpuma ir atkarīgs jumta seguma materiāls — un otrādi. Tāpēc jau ēkas projektēšanas stadijā jāzina, kāds būs jumta slīpums un kāds tam atbilstošs seguma materiāls tiks izvēlēts. Šo pamatnoteikumu nedrīkst ignorēt, jo tad rezultāts var būt tikai- brāķis. Protams, liela nozīme ir arī jumtā iestrādāto materiālu un darba izpildījuma kvalitātei viens.
Ne mazāk svarīgs ir ari jumta se­guma remonts. Ja niecīgam jumta se­guma remontam nepieciešams neliels darbaspēka patēriņš un neliels arī ma­teriālu patēriņš, tad jau novēlotā jumta seguma remonta gadījumā, kad jumts jau ilgstoši tecējis, vairs nevar veikt tikai jumta seguma remontu vien, ir jāveic jau visas ēkas remonts.
Labam jumtam jāatbilst šādām pra­sībām: tam jābūt ugunsdrošam, kon­struktīvi noturīgam, izturīgam pret atmo­sfēras iedarbi, nokrišņu ūdeni necaur­laidīgam, drošam pret sniega ieputināšanu, vieglam, lētam, ar ilgu kalpo­šanas laiku, kā ari ātri un viegli re­montējamam.
No visām minētajām prasībām, īpa­ša nozīme ir seguma materiāla uguns­drošībai. No vēstures ir zināms, ka ugunsnedrošu jumtu dēļ ir nodegušas veselas saimniecības, ciemi un pat pilsētas. Lai tas nenotiktu, piemēram, ja lauku saimniecībā, jumta segums ugunsnedrošs, ēkas jābūvē izklaidus, bet ja jumta segums ir ugunsdrošs, tad
ēkas var būvēt ciešākā grupā vai pat apvienot vienā būvķermenī, tādējādi taupot gan latus, gan ari so|us, veicot mājas darbus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties