Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:565807
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Franču izcelsmes autors Šarls Bodlērs (Charles Baudelaire, 1821-1867) uzskatāms par simbolisma literārā virziena priekšgājēju un vienu no nozīmīgākajiem 19. gadsimta franču autoriem. Bodlērs, deklamējot savus dzejoļus publiskās vietās un publicējoties laikrakstos, ieguva plašu rezonansi sabiedrībā jau pirms viņa dzejoļi tika apkopoti pazīstamākajā autora krājumā “Ļaunuma puķes” (“Les fleurs du mal”). Lai gan autors publiski paziņoja un plānoja vairāku krājumu izdošanu, sākotnēji visspilgtāk Parīzes kultūras vidē viņš ieguva atpazīstamību kā mākslas kritiķis. 1855. gada jūnijā franču literatūras un kultūras laikrakstā “Divu pasauļu pārskats” (“Revue des deux mondes”) tika publicēta 18 Bodlēra dzejoļu virkne “Ļaunuma puķes”, kuras nosaukumu ierosināja Bodlēra draugs Hipolīts Babū (Hippolyte Babou, 1824-1878). Dzejoļu oriģinālā stila un sabiedrību šokējošās tematikas dēļ Bodlērs un arī viņa turpmākā radošā darbība ieguva plašāku rezonansi.
Jau nākamajā gadā Bodlērs noslēdza līgumu ar izdevniecību “Poulet-Malassis” par pilna apjoma dzejoļu krājuma izdošanu ar tādu pašu nosaukumu. Kad 1857. gada jūnijā tika publicēts pirmais “Ļaunuma puķu” izdevums, tika izvirzītas apsūdzības par 13 no 100 dzejoļiem, pamatojoties uz to, ka tie pārkāpj reliģijas un sabiedriskās morāles normas. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties