Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:361699
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.07.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Sadales loģistika    3
1.  Sadales kanāli    4
2.  Sadales kanālu darbības izveidošana    7
3.  Sadales kanālu vadīšana    10
  Izmantotie avoti    12
Darba fragmentsAizvērt

Sadales loģistika ir viena no loģistikas funkcijām, gatavās produktu plūsmas sadale un realizācijas stadija ir sadales loģistikas objekts. Sadales loģistika ir savstarpēji saistītas loģistikas darbības gatavās produkcijas virzīšanai no ražotāja līdz patērētājam (starpnieki vai galējie patērētāji), lai īstenotu uzņēmuma un patērētāju mērķus.
Sadales loģistika atrodas mikroloģistikas sistēmā kā ārējā loģistikas sistēma. Mikroloģistikas sistēma ir loģistikas sistēma, kurā veidojas konkrēta uzņēmumā ar mērķi vadīt un optimizēt materiālo vērtību un ar tām saistītās informācijas plūsmas, preces sagādes, ražošanas, sadales un apkalpošanas procesā. Ārējā loģistikas sistēma risina uzdevumus, kas saistīti ar materiālo vērtību un informācijas plūsmām, to vadīšanu un optimizēšanu, no izejvielu avota līdz patērētājam ārpus ražošanas tehnoloģiskā cikla. Tādā veidā ārējās sistēmas posmi ir sagādes un sadales tīkla elementi, kas veic dažādas loģistikas darbības no piegādātājiem līdz uzņēmuma ražošanas nodaļām un no gatavās produkcijas noliktavām līdz galīgajam patērētājam. Raksturīgākie ārējās loģistikas sistēmas uzdevumi ir:
• racionālas preču kustības organizēšana preču sadale tīklos;
• loģistikas izdevumu klasifikācija;
• preču piegādes laika un pasūtījumu izpildes laika samazināšana uzņēmumu noliktavas sistēmā;
• preču krājumu vadīšana un pakalpojumu augsta līmeņa nodrošināšana
Sadales loģistikas mērķi un uzdevumi ir cieši saistīti ar mārketinga mērķiem un uzdevumiem. Dažreiz abas menedžmenta sistēmas izpilda vienādas funkcijas, taču tomēr starp tām ir atšķirības:
• mārketinga mērķis ir pielāgot ražošanu patērētāju vajadzībām, vēlmēm un produktu realizācijas procesā nodrošināt šo vajadzību (pieprasījuma) apmierināšanu. Līdz ar to produktu realizācijas posms ir pats galvenais visā mārketinga pētīšanas un vadīšanas procesā. Savukārt loģistikai sadales posms nav prioritāte, bet tikai kopējā produkcijas plūsmas vadīšanas sastāvdaļa.
• mārketinga funkcija ir tirgus izpēte, pieprasījuma noteikšana un prognozēšana, ir jāatbild uz pieprasījumu: kas, kad, cik un kādā kvalitātē jāpārdod. Savukārt sadales loģistikas funkcija ir nodrošināt nepieciešamo produktu fizisko pārvietošanu ar minimālām izmaksām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties