Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:588288
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1965. gadā Nikolaje Čaušesku kļuva par Rumānijas Komunistiskās partijas ģenerālsekretāru un valsts politiku centās uzturēt neatkarīgu no Padomju Savienības. No 1969. gada Rumānijas ģenerālsekretāru vairs neievēlēja Centrālkomitejas vēlēšanās, bet gan to darīja delegāti partijas kongresā. 1974. gadā Čaušesku sevi pasludināja par prezidentu un tika nofotografēts ar scepteri rokās. Čaušesku sieva Elena, par spīti savam vājajam izglītības līmenim, darbojās kā zinātniece un no 1979. gada noteica valsts un partijas kadru politiku. Principā Rumānijā pastāvēja Čaušesku pāra diktatūra.
Taču demokratizācijas procesi Austrumeiropas valstīs bija neizbēgami. Tie skāra arī Rumāniju, un šī revolūcija izvērtās par vienu no asiņainākajiem 20.gadsimta nogales notikumiem.
Referāta mērķis ir atspoguļot demokratizācijas procesa norisi, pirmos rezultātus un mūsdienu situāciju Rumānijā. Apskatītais laika posms ir no 1989. gada līdz mūsdienām. Referāts ir sakārtots divās nodaļās. Pirmajā – Rumānijas demokratizācija – tiek dots īss ieskats Eiropā notiekošajā situācijā un aplūkota Rumānijas demokratizācijas norise un tās rezultāti. Otrajā nodaļā – Rumānija mūsdienās – tiek aplūkota pašreizējā situācija Rumānijā. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties