Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:585137
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  I nodaļa    4
  Romula izcelsme un izglābšanās    4
  Romula cīņa par varu    6
  Romula – valdnieka nopelni    8
  Nobeigums    9
  Avotu un literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Romuls bija pirmais Romas ķēniņš. Viņa dzīve un nākšana pie varas ir apvīta ar dudzām leģendām un noslēpumiem. Romuls piedzima Albalongu valstī, Numitora XIV1 ķēniņa meitai Rejai Silvijai no Marsa. Pie varas nākot Numitora brālim Asmūlim, Reja Silvija tika ieslodzīta un viņas dēli Romuls un Rems iemesti upē, taču viņiem izdevās izglābties. Viņi nonāca vecas dziednieces aizgādībā, kur tika audzināti starp vienkāršiem amatniekiem, lopkopjiem. Vēlāk viņi tika pasludināti par prinčiem un viņiem tika dots apgabals, kuru pārvaldīt. Savstarpēju nesaskaņu rezultātā Rems tika nogalināts un Romuls vēlējās pārņemt viņa valdījumus, taču neveiksmīgi. Vēlāk Romuls tomēr tika pie varas un ieviesa daudz jauninājumu valsts iekārtā un sabiedrībā.
Autora darba mērķis bija savākt informāciju par Romula dzīvi un viņa ieguldījumu Romas politiskās sistēmas radīšanā. Uzdevumi – atrast visu pieejamo informāciju par viņu gan bibliotēkas avotos, gan internetā, apkopot savāktos materiālus un veikt secinājumus.
Darbā sīkāk tiek apskatīta brāļu izglābšanās un Romula ceļš nākšanai pie varas kā arī viņa vēsturiskais ieguldījums.

Prūns, XIII Albalongu ķēniņš1, atstāja divus dēlus – Numitoru un Asmūli. Troni mantoja Numitors, kļudams par XIV1 Albalongas ķēniņu.
Savstarpēju nesaskaņu rezultātā Asmūlis nogalināja Numitoru un ieņēma ķēniņa vietu. Reju Silviju - Numitora sievu, kas bija Prūna nolaupītā marsu ķēniņa meita un marsu virsaiša sieva, Asmūlis piespieda iestāties Vestas templī jo Vestas kalponēm kopš Jupja laikiem nedrīkstēja būt bērnu. Taču Asmūlis nezināja, ka Rejai Silvijai bija dvīņu dēli no īstā vīra – marsu virsaiša. Uzzinājis par Rejas Silvijas dēliem, kuri bija nogalinātā monarha pēcnācēji un varētu pretendēt uz troni, Asmūlis lika abus bērnus ieslodzīt mucā un mucu iemest palu laikā Tibras upē, lai zēni noslīktu, bet Reju Silviju iekala ķēdēs apakšzemes kapenēs, kas atradās zem Vestas tempļa.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties