Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:623493
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Romiešu mitoloģijā dievu pasaule tika uztverta kā tāda, kas veidota pēc cilvēku pasaules līdzības; dieviem bija savs valdnieks Jupiters; cienījamākie no dieviem līdzīgi senatoriem tika dēvēti par tēviem – patres, tiem bija savi dievišķie kalpi – famuli tivi, un iespējams, ka Vestas priesterieņu analogs bija dievišķās jaunavas – virgines divi, kas apkalpoja dievu pavardu. Dievus iedalīja debesu, zemes un pazemes dievos, taču vieni un tie paši dievi varēja darboties dažādās sfērās (Jupiters, Diāna, Merkurs). Dievu, cilvēku un mirušo pasaule bija šķirtas un tajā pašā laikā savstarpēji saistītas. Cilvēki neuzsāka nevienu svarīgu darbu, neuzzinājuši, kā pret to izturēsies dievi. Savi kulti bija atsevišķām sabiedrības kārtām, profesijām.
Jupiters (Iuppiter, lovis Pater, sākotnēji Diovis “spīdošs”, Diespiter “dienas, gaismas tēvs”), romiešu mitoloģijā debesu, dienas gaismas, negaisa dievs,(tā epiteti ir “zibeņātrais”, “dārdošais”, ”lietainais”), dievu valdnieks; tiek identificēts ar grieķu Zevu. Pēc Ž.Dimezija teorijas, Jupiters ir ide dievs maģiskās valdnieku varas senākajā triādē: Jupiters, Marss, Kvirīns. Pēc Dž. Dž.Freizera teorija, Jupiters ir ozola un koku gars. Salliju dziesmās Jupiters ir Lūcetijs, viņam bija veltītas pilnmēness dienas – īdas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties