Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:673660
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Askanijs nodibināja savu pilsētu ALBALONGU, Eneja dinastijas īsteno rezidenci. Tai bija daudz valdnieku, kuru uzskaitījums ir tikpat garš kā Bībeles patriarhu saraksts. Prokam, kas to noslēdza, bija divi dēli -NUMITORS UN AMULIJS. Numitors bija vecākais un pēc tēva mantoja valdnieka zizli. Amūlijs viņu par to apskauda. Viņš savāca karaspēku un gāza brāli no troņa. Gribēdams nodrošināt troni saviem dēliem, viņš Numitora meitu Reju Silviju padarīja par Valsts priesterieni. Tad notika kaut kas negaidīts: vestālienei piedzima dvīņi - Romuls un Rems. Tas notika ar dieva ziņu, un bērnu tēvs bija Marss. Tam noticēja visi, izņemot Amūlijs. Viņš pavēlēja vestalieni nomērdēt badā, bet dvīņus iemest Tibrā.
Upe tajā laikā bija pārplūdusi. Valdnieka kalpi ielika zīdaiņus grozā un palaida pa straumi. Tibras ūdeņi aiznesa grozu līdz pašam Palatīna pakalnam, kur auga vīģes koks. Gros atdūrās pret koka stumbru un palika uz vietas, līdz Tibras ūdeņi atkāpās savā gultnē. Bērni bija izsalkuši un raudāja. Šīs raudas dzirdēja vilcene un atnāca viņus pabarot. Katru dienu tā nāca šurp viena un tanī pašā laikā zīdēja bērnus. Bet vilku mātei bija arī pašai savi mazuļi, un pa laikam viņai palika pavisam maz piena. Tad atlidoja dzenis, Marsa putns, un nometa puisēniem augļus un meža ogas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties