Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:382509
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.07.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Pankroks (angliski - punk rock vai vienkārši punk) ir pret pastāvošo kārtību vērsta mūzikas kustība. Tās sākums datējams ar 1974. līdz 1975. gadu (lai gan dažādas pārejas formas pastāvēja arī vairākus gadus iepriekš). Šo terminu izmanto arī lai apzīmētu reģionālas mūzikas subkultūras, kurām ir kopīgas galvenās iezīmes ar t.s. “pirmās paaudzes pankroku” (1976. – 1985. g.), kā arī diezgan brīvi attiecinot uz gandrīz vai katru grupu ar “attieksmi” vai “jauneklīgu agresiju”. Dažreiz šo apzīmējumu – punk – izmanto modē, attiecinot uz “DIY” (do it yourself – dari pats) stilu, kas ir šīs mūzikas kustības sastāvdaļa.

Pankroka dziesmām raksturīgās iezīmes

Pankroks akcentēja vienkāršu dziesmu muzikālo struktūru, dziesmas parasti bija īsas. Pirmais pankroka žurnāls Lielbritānijā “Sniffin’ Glue” 1977. gadā mēdza iekļaut savos rakstos zīmējumus, kuros bija attēloti trīs ģitāras akordi. Piebilde šiem attēliem bija: “Šis ir akords, šis ir cits, šis ir trešais. Tagad dibini grupu!” Panku grupu skanējums bieži bija tuvs sešdesmito gadu garage rock grupu skanējumam. Parastais instrumentālais sastāvs bija: bungas, viena vai divas elektriskās ģitāras ar lielu uzsvaru uz distortion (skaņas kropļojuma) efekta izmantošanu, elektriskais bass un vokāls. Pankroka dziesmas reti bija garākas par trim minūtēm, bieži - tikai deviņdesmit sekundes garas. Parasti to taktsmērs bija četras ceturtdaļas, un dziesmā tika izmantota struktūra “pantiņš – piedziedājums”.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1147756
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties