Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:495206
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Izmantotās literatūras apskats    3
2.  Ievads    6
3.  Rokasnaudas jēdziens    8
4.  Rokasnaudas funkcijas    11
5.  Rokasnaudas liktenis pēc līguma izpildes un sekas līguma neizpildes gadījumā    14
6.  Rokasnauda Krievijas Federācijas Civilkodeksā    17
7.  Rokasnauda Francijas Civilkodeksā    19
8.  Nobeigums    20
9.  Atsauces un paskaidrojumi    21
  Izmantotās literatūras saraksts    22
Darba fragmentsAizvērt

Mana izvēlētā tēma ir rokasnauda.

Latvijas Republikā uz doto brīdi spēkā ir tas pats civillikums, kas darbojās Latvijas teritorijā pirmās Latvijas laikā, proti 1937. gada civillikums. Un līdz ar to spēkā ir viss tas pats attiecībā uz rokasnaudu, kas pirmās Latvijas republikas laikā.
Latvijas republikas Civillikumā rokas naudai ir veltīti 7 panti –
No 1725. panta – līdz 1731. pantam.
Ja salīdzina ar Krievijas Federācijas Civillikumu, tad tajā rokasnaudai ir atvēlēti tikai divi panti, kaut gan jāsaka, ka īpaši tie neatšķiras. Atšķirīgāks ir Francijas civilkodekss, kurā rokasnaudai praktiski ir atkāpšanās naudas raksturs.
Tādejādi savā kursa darbā es esmu aplūkojusi ne tikai Latvijas republikas Civillikumā norādīto rokasnaudas būtību, darbību
, bet gan arī to kā rokasnauda, kā saistību tiesību pastiprināšanas līdzeklis darbojas Francijā un Krievijas Federācijā.

No sākuma biju iecerējusi aplūkot arī to kā Japānā , Vācijā un Zviedrijā darbojās šis saistību tiesību pastiprināšanas līdzeklis – rokasnauda, taču izpētot šo valstu civilkodeksus secināju, ka tie būtiski neatšķiras no Latvijas Republikas vai Krievijas Federācijas civilkodeksa.

Kursa darbā ir vairākas nodaļas. Pirmajā nodaļā esmu apskatījusi tādu jautājumu, ko tad nozīmē šis jēdziens – rokasnauda. Tāpat šajā nodaļā esmu apskatījusi tādus jautājumus, kamdēļ tāda rokasnauda ir nepieciešama, un kur ikdienā tā tiek piemērota. Šos jautājumus varētu uzskatīt par sava veida apakšnodaļām.

Otrajā nodaļā esmu apskatījusi un noskaidrojusi kādas tad ir rokasnaudas funkcijas. Jāsaka, ka visplašāko materiālu par šo


jautājumu es ieguvu no K.Čakstes uzrakstītajām grāmatām –
Civiltiesības, kas attiecīgi izdotas 1937. gadā un 1940. gadā. Jāsaka, ka šīs grāmatas es personiski novērtēju ļoti atzinīgi un uzskatu par ļoti labām, bet par to sīkāk izmantotās literatūras apskatā. Tātad otrā nodaļa ir veltīta rokasnaudas funkciju, proti – pierādījuma funkciju un nodrošinājuma funkciju izpētei.

Trešajā nodaļā es apskatīju tādus jautājumus kā – rokasnaudas liktenis pēc līguma izpildes un sekas līguma neizpildes gadījumā.

Ceturtajā nodaļā es aplūkoju tādu jautājumu, kā rokasnauda Krievijas federācijas Civilkodeksā. Proti, kā tā ir formulēta šajā kodeksā, aplūkoju kāda ir nepieciešamā vienošanās forma un kādas sekas iestājas tajā gadījumā, ja saistības, kuras ir nodrošinātas ar rokas naudu tiek pārtrauktas vai netiek izpildītas.

Savukārt piektajā nodaļā es apskatīju rokasnaudas jēdzienu, būtību, un to kādas sekas iestājas ja saistības netiek izpildīta, proti, kā tas viss darbojas Francijā. Jāsaka, ka Franciju izvēlējos, nevis netīšām, bet gan tāpēc, ka šajā valstī, atšķirībā piemēram no Latvijas Republikas , rokasnaudai ir atkāpšanās naudas loma.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1223701
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties