Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:334980
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  RISKA RAKSTUROJUMS    4
2.  PATĒRĒTĀJA ATTIEKSME PRET RISKU    5
3.  APDROŠINĀŠANA    7
4.  ADVERSĀ IZVĒLE    9
5.  MORĀLĀS BRIESMAS    11
6.  DIVERSIFIKĀCIJA    12
7.  AKTĪVU PIEPRASĪJUMS    13
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    14
Darba fragmentsAizvērt

Risks pavada visu ekonomisku darbību, kas orientēta uz nākotni, un lielākai daļai no mums nepatīk šī nenoteiktība attiecībā uz rezultātiem. Mēs varētu iztērēt dažas mārciņas, liekot uz zirgiem vai spēlējot totalizatorā, bet vairumā gadījumu mēs cenšamies izvairīties no nopietniem riskiem, vai padarīt tos minimālus. Psihologi ļoti plaši pētījuši šo ‘’izvairīšanās no riska’’ uzvedību, piemēram, pievēršot uzmanību tām bažām, kuras rada nenoteiktība. Ekonomisti, runājot par risku, saka, ka indivīdam ir tieksme izvairīties no tā.
Vairākos gadījumos indivīds cenšas izvairīties no riska, dodot priekšroku stabiliem ienākumiem, kas nav saistīti ar risku. Tanī pašā laikā ekonomika visādi cenšas veicināt riska uzņemšanos. Jaunie uzņēmumi ir riskanti, bet tie ir ekonomikas izaugsmes dzinēji. Modernā ekonomika izstrādājusi veselu rindu metožu, kā risku nodot, pārveidot un sadalīt. To institūciju un sistēmu kopumu, ar kuru tas tiek darīts, sauc par riska tirgu.
Ir arī tie, kam patīk riskēt, viņi, gluži otrādi, izvēlas riska ienākumu variantu, jo tas parasti sola lielākus ienākumus. Pret risku vienaldzīgiem cilvēkiem ir vienalga, vai tie izvēlas riska vai bezriska variantu.
Starp riska tirgus daļām viens no vissvarīgākajiem ir apdrošināšanas tirgus, kurā cilvēki pērk drošību prêt finansu riska specifiskām izpausmēm – slimībām, nelaimes gadījumiem un citām nelaimēm. Mazs ieskats apdrošināšanas tirgū parādīs mums riska tirgus vispārējos jautājumus un problēmas.
Apdrošinās parasti cilvēki, kuriem nepatīk riskēt. Ja sagaidāmie ienākumi drošajam un riska variantiem ir vienādi, tad tas izvēlas bezriska, proti, apdrošināšanas variantu.
Lai nodrošinātu peļņu riskantos gadījumos, apdrošināšanas firmas veic statistisko analīzi, nosaka iespējamo varbūtību un atkarībā no tās lieluma arī apdrošināšanas polises cenu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1183314
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties